2005 Yılında Emekli İkramiyeleri Taksitle Mi Ödenecektir?

Emekli ikramiyelerinin 2005 yılında taksitle mi ödeneceği sorusu sık sık sitemize de yöneltilmektedir. Medyada çıkan bazı haberler nedeniyle gittikçe yayılan bu iddia hakkında T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü bir basın açıklaması yayımlamıştır. Emekli Sandığınca yaptığı açıklamada, "Emekli ikramiyelerinin taksitle veya kamu borçlanma senetleri ile ödenmesi yönünde, her hangi bir çalışma veya değişiklik önerisi bulunmadığını" belirtmiştir. Açıklamanın tam metni için tıklayın.

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN BİLDİRİSİ

Son günlerde kamuoyunda, 2005 yılından itibaren Emekli İkramiyelerinin taksitle ödeneceği veya emekli ikramiyeleri yerine kamu borçlanma senetleri verileceği yönünde asılsız söylentiler dolaştığı, tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere; emekli, adi malüllük, vazife malüllüğü aylığı bağlanan veyahut toptan ödeme yapılan, asker, sivil tüm iştirakçilere emekli ikramiyesi ödemesi 5434 sayılı yasa gereğince T.C. Emekli Sandığı'nca peşin olarak yapılmaktadır.

Emekli ikramiyelerinin taksitle veya kamu borçlanma senetleri ile ödenmesi yönünde, her hangi bir çalışma veya değişiklik önerisi bulunmamaktadır.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Saygılarımızla
T.C. Emekli Sandığı
Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber