Memurlara İlişkin Yeni Düzenlemelerin Anlamı

Haber Giriş : 30 Mayıs 2003 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlara İlişkin Yeni Düzenlemelerin Anlamı
Gazetelerde iki hafta önce yer alan 657 sayılı Kanundaki yeni düzenlemelere ilişkin haberler bugün yeniden medyada yer aldı. Anayasanın 128. maddesine göre bu konudaki düzenlemelerin Kanunla yapılması gerektiğinden aslında bu haberlerin bugün için hiçbir anlamı yoktur. Ayrıntılar için tıklayın.

Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Sayın Tayfun İÇLİ iki hafta önce de benzer haberler hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu. Bugün bu haberler yeniden medyada yer aldı.

Ancak TBMM'nin tatile girmiş olması nedeniyle bu yasama döneminde yapılacak bir şey bulunmamaktadır. Çünkü belirtilen tüm düzenlemelerin Kanunla yapılması gerekmektedir.

Ancak kamuoyuna bu tür açıklamaların yapılmış olması benzer yöndeki düzenlemelerin bir sonraki yasama döneminde yapılması için hükümet üzerinde baskı oluşturacağı için, bu tür haberler her ne kadar siyasi olsa ve seçim öncesi yapılan açıklamalar gibi gözükse de yine de yararlı olacaktır.

Milliyet Gazetesinde Konuya İlişkin Olarak Yer Alan Haber
Devlet Bakanı Tayfun İçli'nin, kamu personelinin şartlarının AB normlarına uygun hale getirilmesi için hazırladığı yasa değişikliği tasarısında memurların, eğitim - öğretim faaliyetlerinde bulunmaları, kazanç getirici faaliyet yasağı kapsamından çıkarılıyor.
Taslakta ayrıca, memurların ikamet ettikleri ilin sınırlarını izinsiz terk edemeyeceklerine ilişkin hükümle bu fiile bağlı olarak disiplin cezası öngören hükümler yürürlükten kaldırılıyor. Aile yardımı ödeneğinin ödenmesi usulünde de kadın ve erkek çalışanlar arasında eşitsizlik ortadan kaldırılıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber