Etkin Bir Kampanyanın Sonucu

Haber Giriş : 30 Mayıs 2003 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Etkin Bir Kampanyanın Sonucu
Yapılan protestolarla kamuoyunun gündemine giren, sitemizin de kırmızı zarf eylemi ile destek verdiği 5.000 kişilik kadrolar için Maliye Bakanlığından izin çıktığı kesinleşti. Bu kadronun çıkması için etkin bir şekilde gayret gösteren ve bu yöndeki diğer sivil girişimlere örnek olabilecek bir tutum sergileyen tüm öğretmen adaylarını kutluyoruz.

Öğretmen adaylarının çok etkin bir şekilde kampanya yürütebildikleri bir kez daha ortaya çıktı. Sitemizin Forum bölümünde dile getirdikleri görüşler ve bizlere gönderdikleri mailler ile sitemizi de yönlendiren, gazetelerde çıkan haberler, yapılan eylemlerle kamuoyu oluşturmasını bilen öğretmenleri bir kez daha kutuluyoruz.

Eylemlerin etkinliği bu kadroların çıkmasının en önemli nedenidir. Bu nedenle organize edilmeye çalışan diğer tüm eylemlerin bu eylemden çıkaracakları büyük bir ders verdır.


Zaman Gazetesinin Diğer Haberlere Göre Daha Ayrıntılı Bilgi İçeren Konuya İlişkin Haber Metni
Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) istediği 5 bin kişilik öğretmen kadrosuna onay verdi.

Maliye Bakanı Sümer Oral, dün yaptığı açıklamada eğitim ve sağlık gibi konularda kadro kısıtlamasına gidemeyeceklerini belirterek, MEB'in istediği 5 bin kişilik kadroyu onayladıklarını söyledi. MEB, geçtiğimiz ay içinde 32 ayrı branşta 27 bin 106 öğretmenin atamasını yapmıştı. Daha önceden 30 bin kadrosu olan bakanlığın, atanmayan 3 bin civarında kadroya ilave olarak 2 bin civarında da görev yerine gitmeyen öğretmenlerden boşalan kadrolarla birlikte yaklaşık 10 bin kişilik yeni bir öğretmen ataması yapması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Necdet Tekin, yeni atamada sertifikalı fen edebiyat fakültesi mezunlarına öncelik tanıyacağını açıklamıştı. Ancak Talim Terbiye Kurulu'nun 2000 yılında çıkardığı 340 sayılı karara göre her zaman atamalarda öncelik eğitim fakültesi mezunlarına veriliyor. Bakanlığın öğretmen atamalarında yeni başvuru kabul etmeyeceği ve daha önce başvuru yapan adaylar arasından atama yapacağı ifade ediliyor. Ancak, ilköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası bulunan adaylara sınıf öğretmenliği şansı verilmesi durumunda yeni başvuru alınmak zorunda

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber