İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmenin zorunlu hizmetinde yüksek lisans ve doktora sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sitemize gelen maillerden; 04.03.2006 tarihinden önce yüksek lisans veya doktora eğitimine başlamış olup hâlen öğrenime devam ettiğini belgelendirenlerin ilgili Milli Eğitim müdürlüklerince; Milli Eğitim Bakanlığı, 2008 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme kılavuzu'nun "4.3.2. bölümündeki;?Zorunlu çalışma yükümlülüğü için başvuru formu doldurmaktan kaçınan öğretmenler için, eğitim kurumları müdürlerince tutanak düzenlenecek ve tercih yapılmaksızın başvuru formu onaylanacaktır. Bu durumdaki öğretmenler, hizmet puanı yetersizliği nedeniyle tercihlerine atanamayanlarla birlikte bilgisayar kurası ile zorunlu hizmet bölgelerindeki eğitim kurumlarına Bakanlıkça yerleştirileceklerdir.? hükümleri gereğince tercih yapmaya zorlandıkları anlaşılmaktadır.

Fakat kılavuzun; ?4.3.7. Yüksek lisans veya doktora öğrenimine devam eden zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden; yüksek lisansını tamamlayıp 04.03.2006 tarihinden sonra doktora eğitimine kayıt yaptıranların zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmeyecektir. Bu durumdaki öğretmenlerin, zorunlu hizmetlerini yapmak üzere İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurarak yer değiştirme isteğinde bulunmaları gerekmektedir.?

?4.3.8. Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden görev yaptığı ilin dışında farklı bir ilde yüksek lisans ya da doktora öğrenimini yapmakta olanlar zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacaklardır.?

?4.4. Zorunlu Çalışma Yükümlülüğü Ertelenecekler ile Muaf Tutulanlar?

b) 04.03.2006 tarihinden önce yüksek lisans veya doktora eğitimine başlamış olup hâlen öğrenime devam ettiğini belgelendirenler,?

hükümleri gereğince; 04.03.2006 tarihinden önce yüksek lisans veya doktora eğitimine başlamış olup hâlen öğrenime devam ettiğini belgelendirenlerin bulundukları yerde görevlerine devam etmeleri herhangi bir şekilde il dışı yer değişikliği tercihine maruz bırakılmamaları gerekmemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber