Yetkisiz Açıklamaların Oluşturduğu Sorunlar

Haber Giriş : 30 Mayıs 2003 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetkisiz Açıklamaların Oluşturduğu Sorunlar
Sayın Yalçınbayır'ın, ?memurlardan bir kısmı sözleşmeli olacak? ve Sayın Ali Çoşkun'un, ?zorunlu tasarruflarda biriken paranın dörtte biri Şubat ayında ödenecek? açıklamaları herkesi heyecanlandırdı. Ancak her iki Bakanın yapmış olduğu bu açıklamalar kendi görev alanlarına girmeyen açıklamalardır. Zaten, sayın Coşkun da daha sonra söylediklerini yalanlamak zorunda kaldı. Bu tür yetkisiz açıklamalar bu şekilde sorun oluşturmaya devam edecektir.

Önce ilk açıklamaya değinelim. Sayın Yalçınbayır, memurlardan bir kısmı sözleşmeli olacak demektedir. Ancak bize göre bu açıklamayı yapmaya yetkili kişi M. Ali ŞAHİN'dir. Çünkü Devlet Personel Başkanlığı sayın ŞAHİN'e bağlıdır ve Devlet Personel Başkanlığı personel rejimine ilişkin düzenlemeleri gerçekleştiren en etkin kurumdur. Diğer taraftan bu tür bir konu ancak uzun bir zaman diliminde hayata geçirilebilecek bir konudur.

Aynı şekilde, Sayın Ali Coşkun, Sanayi ve Ticaret Bakanıdır. Zorunlu tasarruflar ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığını ilgilendiren bir konudur. Sayın Coşkun daha sonra yaptığı açıklamada bu konuda yetkili kurumun Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı olduğunu ve kamuoyunda algılanan yönde bir açıklama yapmadığını belirtti.

Bize göre yapılmış olan her iki açıklamada uygun değildir. Bu konuda yetkili kurum ve kişilerce açıklama yapılmasının daha uygun olacağını düşünmekteyiz. Aksi halde, çok uzun bir zaman diliminde hayata geçirilebilecek bazı uygulamaların hemen hayata geçecekmiş gibi kamuoyunda algılama oluşmasına engel olunamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber