Konya Büyükşehir Belediyesi Açıklama Gönderdi

Bugün girmiş olduğumuz "Bu Ülkenin En Saçma İlanını, Konya Büyükşehir Belediyesi Yayımladı" başlıklı habere, Konya Büyükşehir Belediyesince açıklama gönderilmiştir. Açıklamanın tam metni, bu haberin detayında yer almaktadır. Ancak, şu hususu belirtmek istiyoruz.... Bizler haberimizi sadece gönderilen bir habere dayandırmdık. Bu konuyu başvuruda bulunan ama başvurusu kabul edilmeyen ziyaretçilerle bizzat görüştük. Zaten taban puan 65 olmasına rağmen şu ana kadar sadece 17 kişinin başvuruda bulunması, ortada bir usulsüzlük olduğunu göstermektedir. Açıklamanın tam metni için tıklayın.

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 05:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNİN AŞAĞIDA YER ALAN AÇIKLAMASI GEREĞİNCE

1- Başvurular 30.10.2004 tarihine kadar yapılacaktır.

2- İlanda sadece 2003 KPSS yazılmış olmasına rapmen 2004 KPSS sınav sonuçları da kabul edilmektedir.,

3- Başvuruda bulunanlar arasında en yüksek puana sahip ilk 60 aday yazılı sınava çağrılacaktır.,

Tüm ilgilenen adaylara duyurulur.


MEMURLAR.NET'TE BUGÜN YAYIMLANAN HABER

Bu Ülkenin En Saçma İlanını, Konya Büyükşehir Belediyesi Yayımladı

KPSS-A'yı da kapsayan seçme sınavı Temmuz 2004'te yapıldı. Ancak, Konya Büyükşehir Belediyesi sadece 2003 KPSS sınav sonuçlarını geçerli saydı.

İlana, Resmi Gazetede yayımlandığı 15.10.2004 tarihinden itibaren 15 içinde başvuruları yapılması istendi. Ancak, 19.10.2004 tarihinde başvurular bitirildi.

Normalde tüm başvularanlar arasından en yüksek puan alan ilk 12 adayın çağrılması gerekiyordu. Ancak, komik bir şekilde erken başvuru yapan 12 kişi yazılı sınava hak kazandı.

Bu kadar saçma uygulamada ne yazıkki bu ülkenin en büyük belediyelerinden biri olan Konya Büyük Şehir Belediyesince yapılmıştır. Devamı için tıklayın.

Konya Büyük Şehir Belediyesinin ilanı Resmi Gazetede yayımladığında açıkçası memurlar.net olarak, bir belediyenin objektif bir şekilde müfettiş alımı yapacak olmasından dolayı sevinmiş ve hatta bu konuyu manşet olarak ele almak ve belediyeyi kutlamak istemiştik. Ancak, iyiki yapmamışız.

Önce sitemizin "haber gönder", sonra da ilgili ilanın yorum bölümlerine gelen şikayetlerde ilana başvuru süresinin bittiği belirtilmekteydi. Oysaki ilanın Resmi Gazetede 15.10.2004 tarihinde yayımlandığı göz önüne alındığında, başvuruların 30.10.2004 tarihinde sona ermesi gerekiyordu.

Kısa bir araştırmadan sonra, bu ülkenin bugüne kadar gördüğü en saçma ilanla karşı karşıya olduğumuzu gördük.

Belediye resmen olmasa da, herkesin gözü önünde bir güya ilana çıkmış görünmekte ancak kazananlar şimdiden belirlenmiş görünmekteydi.

Niye mi?

Başvurular erken başvuruna göre alınmaktaydı. Yani en önce başvuran ilk 12 kişi yazılı sınava girebilecekti. Bu kadar saçma bir uygulama olabilir mi? İlanın ikinci günü zaten başvurular bitirilmişti.

Buradan tüm yetkililere, ama özellikle de İçişleri Bakanlığı kontrolörlerine çağrıda bulunuyoruz.

Eğer temiz bir toplum, adam kayırmacılıktan uzak bir personel politikası oluşturmak istiyorsanız, buyurun vaka..

Lütfen ama lütfen bu ülkenin en saçma ilanını bir an önce durdurun.

Saygılarımızla

Memurlar.net


KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE YAPILAN AÇIKLAMA

Düzeltme

sayın Memurlar.net yönetimi

Memurlar.Net sitesi aracılığıyla 21.10.2004 Perşembe günü "Bu Ülkenin En Saçma İlanını; Konya Büyükşehir Belediyesi Yayımladı" başlıklı haberiniz gerçekleri yansıtmaktan uzaktır.

Haberde konu edilen şikayetlerin tamamı asılsızdır. Zira ilan sonrası kanun gereği yayımladığımız tarihe uyuyor, yapılan başvuruları kabul ediyoruz. Kayıtlarımız 30 Ekim 2004 tarihine kadar devam edecektir. Siteniz üzerinden ""haber gönder" aracılığıyla hakkımızda gönderilen asılsız bilgiyi kaynak olarak kabl edip yaptığınız haber tarafsızlık ilkenizi zedelemiştir. Büyükşehir Belediyesi kanunları işleterek , her hangi bir kimseye torpil tanımaksızın, herkesin eşit bir şekilde kendisini göstereceği en özgür platformu oluşturmuştur. Sadece personel alımında değil, diğer konularda da Türkiye'nin en şeffaf yerel yönetimiyiz.

İlanda belirttiğimiz gibi kayıtlarımız 30 Ekim 2004 tarihine kadar yapılmaktadır. Zira 20-20 Ekim 2004 tarihlerinde aldığımız kayıtlar mevcuttur. Şu ana kadar kayıt yaptıran aday sayısı 17'dir. Kaydı kabul edilmeyen aday sayısı 2 kişidir. Kaydı kabul edilmeyen adaylardan biri şahsen kabul etmemiş, yerine başkasını göndermiştir. Diğer kaydı kabul edilmeyen aday ise KPSS belgesini getirmemiştir. Belgesini getirdiği takdirde kaydı kabul edilecektir. K aydı yapılanlar arasında hem 20023 KPSS hem de 2004 KPSS'ye giren adaylar mevcuttur. Kanunların öngördüğü belgelere haiz tüm adayların kaydı tarafımızca kabul edilmektedir.

Sınava 12 kişi alma konusu da asılsızdır.

Çünkü KPSS yönetmeliği her bir kadro için 20 kişiyi yazılıya almayı gerektirmektedir. Müracaat yapanlar arasında her bir kadro için ilk başvuran 12 kişi değil puan sıralaması yapılarak ilk 20 kişi alınacaktır. Aksi durum kanunlara aykırı olacağından kadro işlemlerinin yapılması mümkün değildir. Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı üç kadro için toplam 60 kişi yazılı sınava tabi tutulacaktır.

Gerekirse müracaat edenlerin isim ve puanları kamuoyuna duyurulur. Bilgi Edinme Yasası'nın öngördüğü belgelerle müracaat etmeniz halinde, açtığımız 3 kadroya müracaat edenlerin isimleri, KPSS'ye girdikleri tarih, KPSS puanları, müracaat tarihleri ve diğer bilgileri tarafınıza gönderilebilir.

Yukarıda doğrusunu sunduğumuz bilgiler ışığında yayımladığınız ve kurumumuzu karalayıcı mahiyeti bulunan haberin düzeltilmesini rica ederim.

Mustafa Ekiz
Konya Büyükşehir Belediyesi
Personel Eğitim Dairesi Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber