Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına İlişkin İtirazlar

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda olduğu gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan "Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavı" da tartışmalara neden olmuştur. Zira bu sınavda da soru ve cevaplar açıklanmadığı için hangi soruların yanlış yapıldığı bilgisine ulaşmak mümkün değildir. Ancak, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulunun 2004 yılı KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması gerektiğine ilişkin kararı, bu sınavın soru ve cevaplarının edinilmesine de ilişkin emsal bir karardır.

Haber Giriş : 24 Ekim 2004 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi edinme hakkı 4982 sayılı kanunla düzenlenmiştir. Bu çerçevede kurumların kayıtlarında yer alan bilgi veya belgeleri memur olsun/olmasın veya sınavla ilgili olsun /olmasın herkes isteyebilmektedir.

Bilgi edinme hakkına ilişkin başvurular mail yoluyla da yapılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına, mail yoluyla başvuruda bulunabilmek için tıklayın.

Kamu kurumlarının bilgi edinme kapsamındaki başvurulara olumsuz cevap vermesi halinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itirazda bulunabilmektedir.

Bu çerçevede daha önce, ÖSYM de KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması yönündeki bilgi edinme talebini reddetmiş, ama yapılan itiraz sonucunda Bilgi Edinme Derğerlendirme Kurulu, bu soru ve cevapların yayınlanması gerektiğine karar veriştir. Konuya ilişkin kararı görmek için tıklayın.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde "2004 yılı Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Seçme Sınavına" ilişkin bilgi edinme taleplerinin (soru veya cevapların istenmesi vb.) Bilgi Edinme başvuru formu doldurularak mail veya faks veya normal dilekçe yoluyla MEB'e gönderilmesi gerekmektedir. MEB tarafından 15 gün içinde olumlu veya olumsuz bir cevap verilmesi Kanuni zorunluluktur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber