İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rehber öğretmenler ilköğretimde norm kadrodan düşülemeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'in, ilköğretim okulunda görev yapan rehber öğretmen bir üyesi adına, norm kadro fazlası sayılmasına ilişkin işlem ile bu işlemin dayanağı olan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin ?Rehber öğretmen norm kadrosu? başlıklı 13.maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ?ilköğretim öğretim kurumlarında okul öncesi ile 1-5 sınıf öğrenci sayıları hariç? ibaresinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açmıştı.

Bu dava da Danıştay 2.Dairesi 20.5.2008 günlü ve E:2008/666 sayılı kararıyla yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Bu karar rehber öğretmenlerin haksız yere norm fazlası konuma düşmesinin, iş yüklerinin hukuka aykırı şekilde artmasının, yeteri kadar personel tarafından yerine getirilmediğinden rehberlik hizmetlerinin tıkanmasının önüne geçecektir.

Bu karardan sonra Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim okullarında varolan rehber öğretmen sayısıyla rehberlik hizmetlerini yürütmesinin olanağı kalmamıştır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında varolan rehber öğretmenlerin en az bir katı daha rehber öğretmen görevlendirmek zorunda kalacaktır. Bu, Milli Eğitim Bakanlığının daha fazla rehber öğretmen atamasına ve doğal olarak YÖK'ün de rehber öğretmenliğe kaynak yüksek öğretim programlarına daha fazla öğrenci almasına neden olacaktır.

Eğitim Sen'den yapılan açıklamada "Rehber öğretmenlerin sayısının artması ilköğretim okullarında şiddet olaylarının önlenmesinde, eğitim-öğretimin daha nitelikli hale gelmesinde önemli bir katkısı olacaktır. Ayrıca bu karar ilköğretim okullarında norm fazlası olan rehber öğretmenlerin bu durumlarının sona ermesine yarayacaktır. Bu kararla sendikamız yıllardır kanayan bir sorunu yargı yoluyla çözerek önemli bir hukuksal başarı elde etti." denildi

Danıştay'ın kararını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber