Öğretmen seçme sınavında 'sorular çalındı' şüphesi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu ve fen liselerine görevlendirilecek öğretmenler için dün yapılan sınavda gelen soru kitapçıklarının poşetlerinin açık olduğu tespit edildi.

Beşiktaş Bingül Erdem Lisesi'nde 3 ayrı sınıfta bakanlıktan gelen soru kutularındaki poşetlerin açılmış olduğuna dair tutanak tutuldu. Sınav gözetmeni öğretmenler, soruların poşetlerinden çıkarılarak çalınmış olabileceği şüphesiyle okul yönetimine ve sınav yöneticilerine tutanak tutturdu. Okul yöneticileri ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, soru kitapçıklarının kalın olmasından kaynaklanan poşet açılmalarının olduğunu bakanlıktan gelen kutuların kilitli geldiğini ifade ettiler. Yetkililer her türlü ihtimale karşı tutanakların bakanlık sınavlar dairesine gönderildiğini kaydetti.

Fen, Sosyal Bilimler ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Seçme Sınavı'na mesleğinde en az 3 yılını doldurmuş öğretmenler başvuru yapabiliyor. Dünkü sınava yaklaşık 5 bin öğretmen katıldı. 81 il merkezinde yapılan sınav Almanca, beden eğitimi, bilişim teknolojileri, biyoloji, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, fizik, Fransızca, İHL meslek dersleri, Arapça, İngilizce, kimya, matematik, müzik, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, psikoloji, rehber öğretmen, resim iş/resim/görsel sanatlar, tarih, Türk dili ve edebiyatı/dil ve anlatım/Türk edebiyatı alanlarında gerçekleşti. Sınav sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu tarihten sonra alanlara belirli taban puanlar belirleyerek bu taban puanları geçen adayları genel kültür bilgisi, Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, milli eğitim mevzuatı, alan bilgisi ile tutum ve davranış yönüyle mülâkat veya uygulama sınavına alacak.

Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber