Yurtdışında Yüksek Lisans Öğrenimi Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) İşlemlerine İlişkin Duyuru

Haber Giriş : 31 Mayıs 2003 05:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtdışında Yüksek Lisans Öğrenimi Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) İşlemlerine İlişkin Duyuru

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINDAN
YURTDIŞINA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENİMİ GÖRMEK ÜZERE GÖNDERİLMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE

1416 sayılı Kanuna dayalı olarak, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğünün uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi-burslu statüde yüksek lisans öğrenimi görmek üzere yurtdışına gönderilecek adayların seçimi (YLSY) için hazırlıklar tamamlanmıştır. Başvuru işlemleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır. Yurtdışına yüksek lisans öğrenimi görmek üzere gönderilecek adayların seçiminde Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (LES) sonuçları kullanılacaktır.

Verilen burs karşılıklı olup bursu alan aday, yurtdışında öğrenim göreceği sürenin iki katı kadar zorunlu hizmetle yükümlüdür. Adaylar, bu yükümlülüklerini adına burs kazandıkları üniversiteler ile TPAO'da yerine getireceklerdir.

Yurtdışına gönderilecek adayların seçimi ile ilgili başvurma ve atamaya esas olacak yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, Yurtdışına Yüksek Lisans Öğrenimi Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) Kılavuzunda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Başvurma koşullardan herhangi birine uymadığı tespit edilen adaylar bir programa seçilmiş olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlanamayacaklardır.

YLSY'ye girmek isteyenler, başvurma belgeleri ve kılavuzları, 23 Eylül 2002 - 4 Ekim 2002 tarihleri arasında Üniversite Rektörlüklerinden, Üniversite Rektörlüğünün bulunmadığı illerde ise ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden temin edebileceklerdir. Adaylar, başvuru bürolarından önce 2 500 000 (ikimilyonbeşyüzbin) TL karşılığında Başvurma Belgesi ve Kılavuzu alacaklardır. Adaylar, doldurdukları Başvurma Belgelerini, YLSY yerleştirme ücreti olan 7 500 000 (yedimilyonbeşyüzbin) TL yi ilgili bankaya yatırdıklarını gösteren Banka Belgesi Dekontu ile birlikte süresi içinde başvuru bürolarına teslim edeceklerdir.

Adaylar, YLSY başvurusu ile ilgili danışma için 0 312 298 80 50 (ÖSYM-Ankara) numaralı telefona başvurabilirler.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber