Memurlar.net tarafından gönderildiği iddia edilen maillere dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 17:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in 450 bin kullanıcıya ulaşan üye sayısı çok sayıda dolandırıcının ilgisini çekmektedir. Bazı üyelerimizden bize ulaşan iletilere göre, bu dolandırıcılar, tespit ettikleri üyelere mail göndermekte, memurlar.netin güvenliğine ilişkin bilgi verdikten sonra mail ekinde dosyanın açılması istenmektedir. Söz konusu dosyanın memurlar.net tarafından üretilmiş bir messenger olduğu belirtilmektedir.

Memurlar.net tarafından, bir örneği aşağıda verilen mail türünden bir mail hiçbir üyeye gönderilmemiştir. Söz konusu program büyük bir ihtimalle bilgisayar üzerinde yaptığınız tüm işlemleri başka bir şahsa aktaran trojan olmalıdır.

Lütfen aşağıdaki türden bir mail tarafınıza ulaşmış ise direkt olarak siliniz.

İŞTE DOLANDICILARIN GÖNDERDİĞİ MESAJ

[email protected],
[email protected]
tarih18 Temmuz 2008 Cuma 19:38
konuYENİ Forum ve Güvenliğiniz

_

Merhaba Sayın Üyelerimiz,

1) YENİ FORUM:

2007 Mart ayında yazımına başladığımız yeni forum yapılanmasını Yazılım ve Görünüm olarak yaklaşık 30 gün içerisinde tamamlamış olacağız. Bu süreç sonunda özellikle fazla Editörlerin birçoğu görev dışı bırakılmakla beraber daha sıkı bir yönetim anlayışına girilecektir. Bunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Ancak son günlerde kaliteli birçok üyeyi kazandığımızı da forum ortamındaki yorumlardan ve Anket seçim sonuçlarından görmekteyiz. Teşekkür ederiz.

2) GÜVENLİK:

Memurlar.Net çok ziyaret edilmekle beraber kullanıcılarının güvenliğini de sağlamayı kendine düstur edinmiş bir yönetim anlayışına sahiptir. Bu nedenle Site Sunucularımız pahalı fiyatlarına rağmen Amerika Birleşik Devletlerinde barındırılmakta ve SQL Server kullanılmaktadır. Ancak,

Kendi sitemizin güvenliğine bu derece önem vermekle birlikte kendi güvenliğiniz için bilgilerinizi ve yazışmalarınızı "128 bit Şifreleme(Kripto) ile koruyan Messenger" sürümünü mail ekinden indirebilirsiniz. Kullanmanızı ve Özel Mesaj Sisteminde gereksiz sohbet ve mesaj bırakmamanızı rica ediyoruz. Bu hem Özel Mesaj Sisteminde yazışmalarla biriken mesaj sayısını azaltacak

hem Forum sisteminde özellikle gece saatlerindeki yığılmayı engelleyecek hem de Kişisel Güvenliğinize katkıda bulunacaktır.

Program Kullanımı: Programı masaüstüne indirdikten sonra winrar ile tüm klasörü masaüstüne açarak sürekli bu klasörden çalıştırınız. (Klasöre sağ tuş yaptıktan sonra "Buraya Çıkart", "Extract to Here" komutunu veriniz) Bilgileri şifreleyen bu sürüm kurulum gerektirmez. İlk çalıştırma esnasında Güvenlik Duvarı Yöneticisinin kripto işlemi uyarısına "Engellemeyi Kaldır" düğmesiyle yanıt veriniz ve bilgileri girdikten sonra Oturum Aç düğmesine SADECE 1 KEZ basınız! Kripto işlemiyle görüşmeye başlayabilirsiniz.

Not: Programlar dışında Sistem bilgilerini şifreleyen SSL korumalı güvenli bir siteye girdiğinizden emin olmak için sitelerin sağ alt köşelerinde bulunması gereken KİLİT ikonuna dikkat ediniz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber