Vekil sağlık personeline döner sermayede mutlu son

Sağlık Bakanlığı, döner sermaye ödemelerine esas yönetmeliği 27 Ağustos 2007 tarihinde değiştirdi. 4 Eylül'de bir genelge yayımladı. Memurlar.net olarak yönetmelik sonrasında verdiğimiz cevaplarda, yapılan düzenlemenin vekil ebe ve hemşirelerin de döner sermaye almasına imkan verdiğini belirtmiştik. Ancak Sağlık Bakanlığının yorumu "verilemeyeceği" şeklinde olmuştu. Sağlık Bakanlığının vekil ebe ve hemşirelere döner sermaye vermesi üzerine SES tarafından dava açılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SES avukatı Öztürk Türkdoğan tarafından Diyarbakır'da açılan ilk dava reddedilmiştir. Ancak dava SES tarafından, temyiz edilmiştir. Danıştay 11. Dairesi, 2008/4777 E sayılı ve 30.06.2008 tarihli yürütmeyi kararı ile Diyarbakır İdare Mahkemesinin kararını iptal etmiştir. Buna göre vekil ebe ve hemşireler döner sermayeden ek ödeme alabileceklerdir.

Ancak belirtilen bu yürütmeyi durdurma kararı, sadece dava açan "Nala Yıldız" ile ilgilidir. Bir başka deyişle bireysel bir karardır. İptal olan bir yönetmelik veya genelge düzenlemesi olmadığı için herkesi kapsamamakta sadece dava açanı ilgilendirmektedir.

Fakat, karar Danıştay tarafından verildiği için önemlidir ve benzer şekilde dava açan ve bu kararı dava dilekçesine ekleyen herkes yararlanabilecektir.

Bunun için vekil ebe ve hemşirelerin aşağıda yer alan "başvuru dilekçesi" ile il sağlık müdürlüklerine başvurması ve döner sermayeden ek ödeme talep etmeleri gerekmektedir. Bu kişilerin talepleri kabul edilmeyecektir. Bu kabul edilmeme işleminin iptal istemiyle dava açılacaktır.

Danıştay'ın kararını görmek için tıklayınız.

BAŞVURU DİLEKÇESİ

?????????? İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE

Müdürlüğünüze bağlı ?????????? sağlık ocağı/evinde vekil ????.. olarak görev yapmaktayım. Danıştay 11. Dairesi'nin 2008/4777 E sayılı ve 30.06.2008 tarihli yürütmeyi kararı ile vekil hemşirelerin (ebelerin) döner sermayeden ek ödeme alması sağlanmıştır.

Danıştay 11. Dairesi kararı göz önüne alınarak vekil olarak göreve başladığım tarihten bu yana hesaplanacak döner sermayeden ek ödemelerim ile bu tarihten itibaren döner sermayeden tarafıma ek ödeme verilmesi için gereğini arz ederim.


??.07.2008

ADI SOYADI:
İMZA:


EK: Danıştay 11. Daire Kararı

ADRES:

Memurlar.net forumunda konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber