Sesinizi Duyurun

Haber Giriş : 31 Mayıs 2003 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sesinizi Duyurun

Bilindiği üzere öğretmen atamalarında, sağlık personeli ve KPSS-A Grubu ile ilgili sınavlarda bir çok problem yaşanmaktadır. Bu problemlerin çözümü amacıyla, soruna muhatap olan kişilerin mutlaka bazı şeyler yapması gerekmektedir. Bu çerçevede 20 Eylül tarihinden itibaren ilgili Bakanlıklara birer ?Kırmızı Zarf? gönderilmesine yönelik olarak Forum bölümümüzde ifade edilen görüşlere ve gelen e-maillere, memurlar.net olarak destek vermekteyiz. Sorunların ilgili makamlara iletilmesi ve idarenin çözüm için harekete geçirilmesi bağlamında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek olan ?Kırmızı Zarf? gönderimi için tüm ziyaretçilerimizin aktif katılımını bekliyoruz. Ayrıntılar için tıklayın.


KIRMIZI ZARFIN İÇERİĞİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kırmızı zarf eylemi 20 Eylül 2002 tarihinde başlayacaktır. Bu tarihten itibaren bir hafta sureyle(27 Eylül) aşağıda adresleri belirtilen yerlere memur adayları olarak yaşanılan sorunları içeren kırmızı zarflar gönderilecektir.

Zarfların üzerine yazılacak olan adresler:

Sağlık Bakanlığına (Sayın Osman Durmuş)

Mili Eğitim Bakanlığına (Sayın Necdet Tekin)

Maliye Bakanlığına (Sayın Sümer Oral)

Devlet Personel Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanlığına (Sayın Tayfun İçli)

Kırmızı zarf metninin içeriğinin tespiti için Forum bölümümüzde 3 başlık açılmıştır. Metnin içeriğinin tespiti açısından önerisi olan ziyaretçilerimiz görüşlerini Foruma yazabilirler. 20 Eylül günü, kırmızı zarf eylemine katılacak olan adaylar Forum bölümüne yazılan bu önerilerden yararlanabilirler.

YAPILAN İŞİN ANLAMI VE SİZ NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Kamu yönetiminde bir ilk olacak olan bu olay bir protesto olmayıp, sadece ilgili makamların harekete geçmesi bağlamında bir uyarıdır. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gönderilecek olan kırmızı zarfların olayların çözümü için hızlandırıcı bir etkiye sahip olacağı açıktır. Bu nedenle tüm ziyaretçilerimizden sorunun çözümü için katkılarını bekliyoruz.

Diğer taraftan yapılan işlem hukuki açıdan yasal olup, gönderilen zarflar birer dilekçe anlamı taşıdığından mutlaka dikkate alınacaktır. Mail yerine mektup yollanması yapılan işin ciddiye alınması bağlamında da önemlidir.

Bu çerçevede ziyaretçilerimiz, alt tarafta bulunan ?Arkadaşıma Gönder? linkini kullanarak bu haberi arkadaşlarına gönderebilir veya ?Yazdır? tuşu ile metnimizi yazdırıp, üniversitelerde veya uygun yerlerde metni ilan edebilirler.

SORUN BAŞLIKLARI

1-ÖĞRETMEN ATAMALARI

Ülkemizin binlerce öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen yapılan öğretmen atamaları ihtiyaca cevap vermemektedir. Diğer taraftan getirilmiş olan yeni uygulamalar nedeniyle 2000 yılından bu yana Fen-Edebiyat mezunlarının, sertifikaya sahip olmalarına rağmen atamaları yapılmamaktadır. Son olarak yapılmış olan öğretmen atamaları da ihtiyaca cevap vermemiştir.

2-SAĞLIK PERSONELİ İÇİN YAPILACAK OLAN SINAV

Yine ülkemiz hastanelerinde çok sayıda sağlık personeline ihtiyaç bulunmasına rağmen ÖSYM tarafından yapılacak olan sınava sınırlı sayıda bölüm mezunu katılabilmektedir. Olayın önemi ve gelecek yıllarda ortaya çıkacak ihtiyaç gözönüne alınarak KPSS-SB'na tüm sağlık personelin katılması sağlanmalıdır.

3-KPSS-A GRUBU KADRO İLANLARI İLE İLGİLİ SORUNLAR

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan yönetmelik bir çok açıdan sıkıntı doğurmuştur. Bunlardan en önemlisini giriş sınavlarına 4 katı adayın çağrılması oluşturmaktadır. Bu kısıtlama giriş sınavlarına giren aday sayısını oldukça sınırlamaktadır. Bu nedenle kamu kurumlarının yapacakları yazılı sınavlara kaç kişinin çağrılması gerektiğine kurumun kendisinin karar vermesi, sözlü sınav için ise bu kısıtlamanın devam ettirilmesini sağlayacak şekilde, yönetmeliğin ilgili maddesinin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca bir önceki yıl yapılan KMS sınavı bazı kurumlar tarafından dikkate alınmamaktadır. Bu konuda çıkarılacak olan bir Genelge ile kurumların bu hususa dikkat etmeleri sağlanabilir.

Bir diğer sorun ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Kaymakam adaylığı sınavının giriş bölümünün tekrar ÖSYM yaptırılmasıdır. Şu ana kadar alanında tek olan İçişleri Bakanlığının bu uygulamasının önüne geçilmeli ve zaten mali durumu pek iyi olmayan adaylar açısından yeni bir sınav masrafı çıkarılması önlenmelidir.

Not: Önerileriniz için [email protected] adresini kullanabilirsiniz.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber