Memur Maaş Zammını Açıklıyoruz

Haber Giriş : 31 Mayıs 2003 06:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur Maaş Zammını Açıklıyoruz

Bugün Bakanlar Kurulunun memur maaş zammını açıklaması bekleniyor. Ancak, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığındaki bürokratlardan öğrendiğimiz bazı bilgileri vermek istiyoruz. Buna göre Hükümet daha önce Uzlaştırma Kurulunun almış olduğu ?ilk altı ay için % 15 zam? oranının üzerinde bir zam düşünmektedir. Ayrıca hükümet bir iyiniyet göstergesi olarak Milletvekili maaşlarına zam yapmayacak. Ayrıntılar için tıklayın.

Daha önce devlet ile sendikalar arasında yapılan toplu görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması üzerine, uzlaşmazlık konuları Uzlaştırma Kuruluna gitmişti. Kurul uzlaşmazlık konularını incelemiş ve memur maaşlarına ilk altı ay için % 15, ikinci altı ay için % 10 zam verilmesine karar vermişti. (Karar sendikalar adlı kategorimizde yer almaktadır) İşte yeni iktidar memurlarına zam verirken Uzlaştırma Kurulunun bu kararını temel alacaktır..

Diğer taraftan hazırlanan bütçe geçici ve 3 aylık olduğu için yapılacak zam da 3 aylık olacaktır. Bu çerçevede Uzlaştırma Kurulunun almış olduğu % 15'lik zam kararı ilk altı ay için olduğu ve 3 aylık bir zammın %7,5'e tekabül ettiği ortaya çıkmaktadır. Ancak, bürokratlar arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre bu zam % 7,5 olarak değil, % 10-12 olarak yapılacaktır.

Ayrıca yeni iktidar Milletvekili maaşlarına 0 zam yapacaktır. Bir iyiniyet göstergesi olarak bu kararı olumlu bulduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Yine edindiğimiz bilgilere göre yeni iktidar sitemizin Sendika kategorisi altında yer alan Uzlaştırma Kurulu kararında yeni düzenleme istenilen; çocuk, aile, ölüm, doğum yardımları ile lojman tazminatı ve harcırahlar konusunda da Kurul kararı temel alınarak düzeltmeler yapacaktır. Ancak bu düzenlemelerin 2003 yılı içerisinde ve bir takvim içersinde yapılacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber