Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin: Memur sınavı seneye kaldı

Haber Giriş : 31 Mayıs 2003 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin: Memur sınavı seneye kaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Genel Kurulu nedeniyle verilen resepsiyonda iş ve siyaset dünyası biraraya geldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu nedeniyle verilen resepsiyon, iş dünyası ile siyasetçileri biraraya getirdi. Ankara Dedeman Oteli'nde verilen resepsiyona, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Devlet Bakanları Ali Babacan, Güldal Akşit ve Beşir Atalay ile çok sayıda milletvekili katıldı. Resepsiyona katılan Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sadıkoğlu da bakanlar ve meslektaşlarıyla bir süre sohbet ederek, son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

IMF görüşmesi sorunsuz
Resepsiyona katılan Devlet Bakanı Ali Bacan, incelemelerini tamamlayarak Türkiye'den ayrılan IMF heyetiyle ilgili soruları yanıtladı. Babacan, "IMF ile onlardan gelecek 4 milyar dolar kredi için anlaşma yapmadık. IMF icra direktörlerinin toplantısının bir hafta önce, bir hafta sonra olması önemli değil" dedi.

Yasalarda gecikme yok
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, IMF'nin yapısal reformlarda gecikme olduğu yönündeki eleştirilerini yanıtladı. Unakıtan, yapısal reformlardaki gecikmenin Meclis'in yoğunluğu'ndan kaynaklandığını belirterek, "Bizim bütün tasarılarımız hazır. Ancak Meclis son dönemde çok yoğun çalışıyor. Özellikle İş Yasası Meclis'i uzun süre meşgul etti. Yapısal reformlarla ilgili tasarıların hepsi de zamanında yasalaşacak" dedi.

Unakıtan, Vakıfbank'ın özelleştirmesi ile ilgili bir soru üzerine de Dünya Bankası ile Vakıfbank'ın özelleştirilmesi konusunda görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

58.Genel Kurul için hazırlanan pastayı ise, resepsiyona ilerleyen saatlerde katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birlikte kesti.

'Memur sınavı seneye kaldı'
Resepsiyona katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu yıl memur sınavı yapılmayacağını açıkladı. Şahin, bir soru üzerine, bu yıl için 30 bin memur kadrosu ayrıldığını hatırlatarak, kadroların 20 bininin öğretmen, 5 bin 200'ünün polis, bir kısmının ise sağlık personeline ayrıldığını söyledi. Bu yıl için memur sınavı açmayı düşünmediklerini belirten Şahin, "İnşallah gelecek yıl" diye konuştu.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber