81 ilde aile kampı düzenlenecek: Tarih belli oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ailelerin doğayla bağlarını güçlendirmek ve çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla 8 Ağustos 2026'da 81 ilde eş zamanlı "Aile Kampı" etkinliği düzenleneceğini açıkladı. Kamplara çadır konaklamalı veya günübirlik katılım sağlanabilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2026 10:32, Son Güncelleme : 27 Temmuz 2026 10:33
81 ilde aile kampı düzenlenecek: Tarih belli oldu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek "Aile Kampı" etkinliğinin 8 Ağustos 2026'da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören "Baba-Çocuk Kampı" etkinliğinin kapsamının genişletildiğini belirten Yumaklı, organizasyonun bu yıl "Aile Kampı" adıyla düzenleneceğini bildirdi.

Aileler doğayla iç içe vakit geçirecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) koordinasyonunda düzenlenecek etkinlikle ailelerin korunan alanlarda doğayla iç içe vakit geçirmeleri ve çeşitli etkinliklere birlikte katılmaları hedefleniyor.

Bakan Yumaklı, çocukların doğayı yalnızca kitaplardan ve ekranlardan değil, yaşayarak ve hissederek tanımalarını istediklerini belirterek, etkinlik sayesinde çocuklarda sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturulacağını ifade etti.

Çadır konaklamalı veya günübirlik katılım

Aile Kampı'na katılımcıların tercihlerine göre çadır konaklamalı veya günübirlik olarak iştirak edebileceği belirtildi.

Kamp programlarında alanların uygunluk durumuna göre doğa yürüyüşleri, çocuklara yönelik doğa atölyeleri, kuş gözlemi, kamp oyunları, kamp ateşi etkinlikleri, geleneksel çocuk oyunları ve yıldız gözlemi gibi çeşitli faaliyetlerin düzenlenmesi planlanıyor.

81 ilde korunan alanlarda düzenlenecek

Türkiye'nin farklı bölgelerindeki korunan alanlarda gerçekleştirilecek etkinliğin, aile ve doğa temalı en kapsamlı organizasyonlardan biri olması hedefleniyor.

Etkinliklerin Ankara'da Çubuk Karagöl Tabiat Parkı, İstanbul'da Şamlar Tabiat Parkı, Antalya'da Termessos Milli Parkı, Bolu'da Abant Gölü Milli Parkı ve Muğla'da Marmaris Milli Parkı başta olmak üzere 81 ilde belirlenen korunan alanlarda düzenlenmesi planlanıyor.

Her il için ayrı kontenjan belirlenecek. Aile Kampı başvuru takvimi ve katılım şartları, önümüzdeki günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber