Belediye'den yaşayan olimpiyat şampiyonlarına hediye mezar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hayatta olan biri olimpiyat, diğer ikisi dünya şampiyonu olan güreşçilere, hayatta iken mezar yeri hediye etti.

Belediye yetkilileri, Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'ndaki yerin bir vatandaş tarafından satın alındığını, Mezarlıklar Müdürlüğü'nün de bu yeri şampiyon güreşçilere tahsis ettiğini açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, 2004 yılında meydana gelen ilginç olay şöyle gelişti; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gelen bir vatandaş, 77 yaşındaki Roma Olimpiyatı Şampiyonu Müzahir Sille, dünya şampiyonu Yaşar Yılmaz ve defalarca dünya ikinciliği kazanmış Dursun Ali Erbaş'a kazandıkları başarının bedeli olarak mezar yeri hediye etmek istediğini söyledi. Yerin satın alınmasının ardından, mezarlıklar gerekli düzenlemeler yapılarak defne hazır hale getirildi.

Ancak hazırlanan mezarlar, çeşitli eleştirileri de beraberinde getirdi. Şampiyonların ailelerinin bu durumdan rahatsız olduğu öne sürüldü. Yetkililer ise adı geçen kişilerin bizzat kendilerinin, mezar yeri talebinde bulunduğunu dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber