Biz eğitim adına uyarıyoruz... Bakan ısrarla ara atama yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2008 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

04 Ocak 2008 de http://www.memurlar.net/haber/97924 linkinde Aralık'ta Öğretmen Atamak , 03 Şubat 2008'de http://www.memurlar.net/haber/100838 Aralıkta Öğretmen Atamanın Anlamsızlığı ve Şubat Ataması ve son olarak 22.08.200'de http://www.memurlar.net/haber/117920 Sonbahardaki öğretmen ataması ile geleceğimize zarar vermeyelim

Başlıklı haberleri yayımladık. Burada tek amacımız eğitimi kesintiye uğratmamak öğrencilerin zarar görmesini önlemektir.

Bu haberlerin tamamında öretmen atamasına asla karşı olmadığımızı açık kadrolara mutlaka öğretmen atanması gerektiğini hatta ve hatta tamamının kadrolu olması gerektiğini vurguladık.

Atama ara dönemde olmaz bu eğitime zarar verir şuracıkta Kasım ayına 1,5 ay kalmışken küçük hesap peşinde koşmadan yapılacaksa atama hemen yapılmalıdır diyoruz.

Kasım Ayında Atama Yapmanın Zararları nedir sorusunu cevaplandırırsak;

Bakınız 04.01.2008 tarihinde yapılan atamalar neticesinde yayımladığımız yazının şu cümlelerine bakalım:

?Bu günlerde göreve başlayan bu öğretmenlerimizin eğitim sistemimize yayarlı hizmetleri olacağından yana hiçbir kuşku yoktur.

Fakat bu dönemde sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirilmeleri ile beraber bazı öğretmenler (atanamayıp ücretli öğretmen olarak çalışmakta olanlar) işsiz kalmışlar, ücretli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeli öğretmen olan öğretmenlerimizin sınıfları ise öğretmensiz kalmıştır. Binlerce öğretmen adayının atama beklediği bir dönemde bu sınıflarımız elbet ki öğretmensiz kalmayacaktır. Ücretli öğretmen görevlendirmesi mutlaka yapılacaktır.

Fakat; bu dönemde yani son yazılıların yapıldığı, eğitim öğretimin ilk döneminin bitmesine 20 gün gibi (Not işlemlerinin bitmesine 15 gün) gibi kısa bir süre kala bu sınıflarda öğretmen değiştirmek ne kadar doğrudur?

Düşünün ki siz bir velisiniz sınıfınızda ücretli öğretmen çalışıyor çocuğunuz 2 yazılıya girmiş öğretmeniniz oradan ayrılmış başka bir yere Sözleşmeli Öğretmen olmuş sizin sınıfa da yeni bir ücretli öğretmen görevlendirilmiş. 3.yazılıları da o yapacak, dönem sonu davranış notlarını da o verecek (ki İlköğretimde davranış notları artık ders notu kadar önemli) sizce sağlıklı bir değerlendirme olacak mıdır?

Bu sorunları çoğaltmak mümkün olmakla beraber ben bu arkadaşlarımızın Sözleşmeli Öğretmen olarak görevlendirilmelerine bir sözüm yok onlara hayırlı olsun diyorum ve kadrolu öğretmenlerimiz gibi yararlı hizmetler vereceklerine inanıyorum.

Burada sorun şudur: Bakanlıkça bilgisayar sistemi nedeniyle öğretmen açığı her an görebilmekte olduğuna, emekli öğretmen durumu Temmuzda bittiğine göre son yapılan bu görevlendirmelerin AĞUSTOS atamasıyla beraber yapılmamasıdır.?

Yani Kasım ayında yeni bir kadro açığı oluşmayacaktır. Açık varsa şimdi de vardır ve bu açıkları doldurmak için Kasım ayını beklemek sadece 1,5-2 ay maaş tasarrufu etmek anlamını taşımaktadır. Eğitim bu kadar basite alınacak bir husus değildir. Bu nedenle atamalar bir an önce yapılmalıdır. Eğitimin kesintiye uğratılması önlenmelidir.

Daha birkaç gün evvel eğitim öğretimin başlamış olması nedeniyle öğretmen atamalarının (ilk atamayı kapsamıyor) şubat ayına kadar durdurulduğunu açıklayan bakanlık şimdi eğitim öğretim yılının tam ortasında atama yaparak eğitim öğretimi daha çok kesintiye uğratmayacak mıdır?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber