Memura yüzde 5-8 zam

Haber Giriş : 02 Haziran 2003 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memura yüzde 5-8 zam

Memur maaşlarına gelecek yılın ilk üç ayı için yapılacak zam oranının, memurların derecesine göre yüzde 5 ile yüzde 8 oranları arasında belirlendiği bildirildi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Bakanlar Kurulu'nun yüksek maaş alanlara az, düşük maaş alanlara da daha yüksek oranda zam yapılmasına ilişkin ilke kararından sonra Maliye Bakanlığı bürokratları alt dereceli memurların maaşlarında yüzde 7-8, üst düzey için de yüzde 5 oranlarında zam yapılmasına yönelik bir formül üzerinde çalışma yapıyorlar.

Memur maaşlarında 1 puanlık artışın bütçeye 240 trilyon liralık yük getireceğini hesaplayan bürokratlar, düşük derecedeki memurlara yapılacak yüzde 7'lik bir artışın yaklaşık 1.7 katrilyon lirayı bulacağını hesaplıyorlar. Yine üst dereceli memurların maaşlarında yapılacak yüzde 5'lik iyileştirmenin de bütçeye 1.2 katrilyon liralık yük getireceği öngörülüyor.

FORMÜL ARANIYOR
Öte yandan, bürokratların, hangi memurların yüksek, hangi memurların da düşük ücret aldığını belirlemek için 1 ila 15 arasındaki derecelendirme sistemini ayrıştırmak için de bir formül arayışı içinde oldukları öğrenildi. Bürokratlar, amir pozisyonunda bulunan ancak derecesi düşük olan bir memurun üst derecede mi, yoksa alt derecede mi değerlendirileceğinin tespit edilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber