İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rektör Bey'in 70 marifeti

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Üniversitesi'nin hesaplarını inceleyen Sayıştay, 70 ayrı yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığını belirledi.

Sayıştay, devlet harcamalarını denetlemek amacıyla Samsun'a Başdenetçi Salih Temirci ve Muzaffer Sağlık başkanlığında iki ayrı ekip görevlendirdi. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nin harcamalarını inceleyen Başdenetçi Salih Temirci 70 ayrı konuda belirlediği "usulsüzlükleri" rapor etti. İşte o 70 tespitten bazıları: n Rapora göre, Yargıtay eski başsavcılarından Sabih Kanadoğlu ve Vural Savaş, 2007 yılında üniversitenin konuğu oldular. Savaş'ın masrafları üniversite tarafından karşılandı. Ancak Sayıştay müfettişleri Kanadoğlu ve Savaş emekli oldukları için, harcırah alabilmelerinin mümkün olmadığı savunuldu. Kamunun 162 YTL zarara uğratıldığını belirleyen müfettişler bu paranın Kanadoğlu ve Savaş'tan tahsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

MÜTHİŞ İDDİA

Üniversitedeki görevlerinden ayrılarak Amasya Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Zafer Eren ile Ordu Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'na rektör olduktan sonra temsil tazminatı ile birlikte hak etmedikleri halde fazladan görev tazminatı verildi,

Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay, yakınlarını önce uzman olarak üniversitede işe aldı. Daha sonra bu kişileri Yüksek Enstitü Müdürlüklerine atayarak şube müdürü olarak görevlendirdi.

BALLI DANIŞMAN

Rektör Bernay kanuni dayanağı olmadığı halde kamu görevi de bulunmayan Mehmet Atalay'ı danışman olarak atayıp üniversite bütçesinden maaşa bağladığı da raporda yer aldı.

19 Mayıs Üniversitesi'nin Ankara'da yürütülecek her türlü resmi işlerini takip etmek ve sonuçlandırmak amacıyla yasalara aykırı olarak irtibat bürosu ve konaklama yeri olarak apartman dairesi kiralandığı masraflarının üniversite bütçesinden karşılandığı raporda belirtiliyor.

Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber