Az maaş alan memura yüksek zam

Haber Giriş : 02 Haziran 2003 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Az maaş alan memura yüksek zam

Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Abdullatif Şener, 2003 yılı memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yapılacak artışa ilişkin, ''Düşük gelir gruplarımızdaki maaş artışı daha yüksek olacaktır, ama üst gelir gruplarındaki maaş artışları daha düşük tutulacaktır'' dedi.

Şener, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda Acil Eylem Planı'nın ele alındığını bildirdi.

Şener, şöyle devam etti:"Bugünkü toplantıda ağırlıklı olarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında uygulanacak olan geçici bütçe çalışmaları üzerinde müzakereler sürdürülmüştür. 31 Aralık 2002 tarihinden önce TBMM'de geçici bütçenin yasalaşması takvime bağlanmıştır.''

Başbakan Yardımcısı Şener, Geçici Bütçe Kanunu ile birlikte önemle üzerinde durulması gereken konular olduğunu ve bunlar arasında tasarruf tedbirlerinin önemli yer işgal ettiğini kaydetti.

MEMUR MAAŞ ARTIŞI
Bakanlar Kurulu'nda geçici bütçe çalışmaları çerçevesinde memur vememur emeklilerine 2003 yılının Ocak ayından itibaren yapılacak zammında ele alındığını belirten Şener, şunları kaydetti: "Bu konuda da alternatif görüşler değerlendirilmiştir. 2002 yılı itibariyle ortaya çıkan mali tablo gözden geçirilmiştir. Özellikle seçim atmosferi sebebiyle 57. hükümetin son dönemlerinde bütçe hedeflerini aşan bazı tasarruflarının olduğu ve buna bağlı harcama kalemlerinde bazı değişikliklerin olduğu görülmüştür.

Devralınan tablo da dikkate alınmak suretiyle 2003 yılının başından itibaren memurlarımıza ve memur emeklilerimize yapılacak maaş artışları üzerinde sürdürdüğümüz görüşmeler sonrasında vardığımız nokta şudur: Düşük gelir gruplarımızdaki maaş artışı daha yüksek olacaktır ama üst gelir gruplarındaki maaş artışları daha düşük tutulacaktır.

Böylece bir taraftan gelir dağılımının bozuk olduğu ülkemizde, dengelerin kurulması yönünde bir adım ortaya çıkmış olacaktır, diğer taraftan da hayat pahalılığı karşısında düşük gelir gruplarımızın ve daha az ücret alan memurlarımızın ekonomik durumlarının kötüleşmemesi temin edilecektir.''

Memur maaş zammının ise ilk etapta ilk 3 ay için belirleneceğine işaret eden Şener, memur maaş zammı hakkında ise bilgi vermedi.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında 2003 yılında yapılacak artış oranı konusundaki sorular üzerine Şener, şu anda artış konusunda herhangi bir şey söylemeyeceğini ifade etti. Bir gazetecinin, ''Ayrıntılardan niçin şimdi söz etmiyorsunuz?'' sorusu üzerine Şener, şunları kaydetti:

"Ayrıntılı çalışmalar yaptık. Muhtemel artışlar gözden geçirildi. Farklı alternatif kompozisyonların mali yükleri ve ortaya çıkacak tablonun memurlarımız açısından ne anlama geldiği tartışıldı. Ayrıntılı tartışmalardan sonra düşük ücretli memurlarımızın ve memur emeklilerimizin korunmasına yönelik bir belirleme yapılmıştır.

Şu anda daha fazla ayrıntıları verecek durumda değilim. Kısa bir zaman sonra bu açıklanacak.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber