Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarından 2 bin 109'u atandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Haziran 2003 05:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fen Edebiyat Fakültesi Mezunlarından 2 bin 109'u Atandı

Site ziyaretçilerimiz konuya ilişkin görüşlerini Forum bölümünde yer alan "Fen Edebiyat Mezunları" kategorisinde dile getirebilirler.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin, bilgisayar ortamında gerçekleştirilen kura sonucunda 27 bin 106 öğretmen adayının puan üstünlüğü ve il tercihlerine göre atamalarının gerçekleştirildiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı görevine başladığında, olanaklar ölçüsünde fen edebiyat fakültesi mezunlarından da atama yapılacağını ifade ettiğini kaydeden Tekin, "Göreve geldiğimde, fen edebiyat fakültesi mezunlarının durumunu inceleyeceğim sözünü vermiştim. Yaklaşık 2 yıldır bekleyen 10 bin 700 aday vardı. Ben bunları stok ya da havuz diye tanımlamıştım. Devlet, iki yıl önce bu arkadaşlarımızdan atama yapılmayacağı ve sertifika programı açılmayacağı yönünde bir karar aldı. Ancak bu adaylarımız, sertifikalarını almış, atanmayı bekliyordu. Devletine güvenmiş, sertifika almış bu adaylarımız, 'artık biz sizi atamıyoruz' dendiği için huzursuz olmuşlar ve sıkıntı içine düşmüşlerdi. Ve devletin sözü bir noktada yerdeydi. Bunu kaldıracağımı söylemiştim. Bu atamalarda, fen edebiyat fakültesi mezunlarından 2 bin 109'u atanmıştır. Aralarında bilgisayar, matematik, Türk Dili ve Edebiyatı ile İngilizce'nin de bulunduğu 14 alanda 2 bin 109 fen edebiyat fakültesi mezunu atanmıştır. İngilizce branşında 652 adayımız atandı. Bunların ne kadarı stoktan ne kadarı yeni başvuru bunu inceliyoruz ancak bu alanda atanan 652 adayın hepsi fen edebiyat fakültesi mezunudur. Arkadaşlarımıza, birinci atamada bu kadar olanak tanıyabildik" dedi.

Maliye Bakanlığı'ndan 5 bin kadro talebinde bulunduğunu bildiren Tekin, şöyle devam etti:

"Ataması yapılan arkadaşlarımızın ne kadarının göreve başlamayacağını bilemiyorum. Ancak önceki yıllarda bu oran yüzde 10 düzeyinde. Gitmeyenlerin yerine yapılacak ikinci atamada fen edebiyat fakültesi mezunlarına ağırlık vereceğiz. Ayrıca Maliye Bakanlığı'ndan 5 bin kadro istedik. Ancak henüz bir yanıt alamadık. Bu kadro isteğimizin, seçimle siyasetle bir ilgisi yok. Bu arkadaşlarımızın siyasi partilerini bilmem, ihtiyacım da yok. Çünkü eğitimin seçimle ilgili yoktur. Maliye Bakanlığı istediğimiz 5 bin kadroyu verirse, devletin verdiği sözü büyük ölçüde yerden kaldıracağız."

Memurlar.NET'in notu
Sayın Bakanımızın açıklamaları sanki Fen-Edebiyatlara özel bir uygulama yapıldığı intibaını verse de, gerçekte oluşan sonuçlar sadece tercihler ve meydana gelen açıktan kaynaklanmıştır. Buna göre Eğitim Fakültesi mezunlarından taleplerin karşılanamadığı noktada ikinci öncelik devreye girmiş ve Fen Edebiyat bölüm mezunlarından ihtiyaçlar karşılanmıştır. Yani atamalar normal prosedüre göre işlemiş, yeni herhangi bir düzenleme devreye sokulmamıştır. Zaten açıklamanın satır aralarında da bu yönde imalar mevcuttur.

Diğer taraftan daha öncede belirtmiş olduğumuz üzere eğer Fen-Edebiyat mezunlarına yönelik yeni bir şey yapılmak isteniyorsa mutlaka 340 no'lu Talim ve Terbiye Kurulu Kararının değişmesi gerekmektedir.


Fen edebiyat fakültesi mezunlarından alanlara göre yerleştirilenlerin sayısı şöyle:

Bilgisayar 5
Biyoloji 30
Coğrafya 30
Elektronik-Telekomünikasyon 7
Fizik 54
Kimya 30
Matematik 807
Müzik 63
Radyo-Televizyon 4
Rehber Öğretmenliği 19
Resim/Grafik 31
Tarih 30
Türk Dili ve Edebiyatı 347
İngilizce 652

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber