ÖSYM'nin sağlık personeline ilişkin olarak yaptığı basın açıklaması

Haber Giriş : 04 Haziran 2003 05:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'nin sağlık personeline ilişkin olarak yaptığı basın açıklaması

Sağlık personeli olarak sınava girecek olan adaylar, Forum bölümümüzde yer alan "KPSS Sağlık" kategorisini kullanarak kendi aralarında bilgi-alışverişi yapabilirler.

2002 KPSS-SB
Kamu Personeli Seçme Sınavı-Sağlık Bakanlığı Sınavına Girmek İsteyen Adayların Dikkatine
T.C. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık personeli ihtiyacını karşılamak üzere KPSS-SB adı altında Merkezimiz tarafından bir sınav yapılacaktır. Bu sınava, Sağlık Bakanlığının açık kadrolarına atanabilecek alanlardan mezun olan sağlık meslek lisesi ve sağlık önlisans programları mezunları başvurabilecektir. 2002 KPSS-SB'ye başvuru, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri merkezimiz tarafından yapılacaktır.

2002-KPSS-SB, ÖSYM tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun ve Trabzon'da yapılacaktır.

2002-KPSS-SB'ye başvurmak isteyen adaylar, 9-20 Eylül 2002 tarihleri arasında 2002-KPSS-SB Kılavuzu ve Başvurma belgesinden oluşan başvuru evrakını 2.500.000 TL karşılığında ÖSYM ÖSYM Sınav merkezi yöneticiliklerınden alacaklar ve kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları başvurma belgesi ile 22.500.000 TLolan sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen banka dekontunu en geç 20 Eylül 2002 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurma evrakını aldıkları ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edeceklerdir. Başvurma işlemlerini sadece ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri gerçekleştirecektir.

2002-KPSS-SB'ye başvuru sırasında adaylar TC Kimlik numaralarını başvurma belgelerine yazıp kodlayacaklardır. TC Kimlik numaralarını bilmeyen adaylar, bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak vukuatlı nüfus kayıt örneğini alarak veya http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresine girerek bu umaraları öğrenebilirler.

2002-KPSS-SB, ÖSYM tarafından, 23 Kasım 2002 günü tek oturumda yapılacaktır.

Sınav hakkında yarıntılı bilgi kılavuzda verilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber