Toplu Görüşmeler Uzlaşmazlıkla Sonuçlandı

Haber Giriş : 04 Haziran 2003 05:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu Görüşmeler Uzlaşmazlıkla Sonuçlandı
4688 sayılı Kanun çerçevesinde Kamu İşveren Kurulu ile yetkili sendika ve bağlı oldukları konfederasyonlar arasında yapılan toplu görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlandı. Ayrıntılar ve bundan sonra neler olacağına ilişkin bilgiler için tıklayın.

Kamu İşveren tarafı, sendikalara 2002 Eylül ayında tüm devlet memurlarına net olarak 55 milyon TL, ayrıca 2003 yılı için %20 oranında maaş artışı önerisini getirdi.

Ancak Türkiye Kamu Sen ve KESK temsilcileri her devlet memuruna minimum olarak 110 milyon lira verilmesini talep ettiler.

Devlet tarafının daha fazla bir ödeme yapılamayacağını belirtmeleri üzerine 15 gündür devam eden toplu görüşmeler bir mutabakat sağlanamadan sona erdi.

Şimdi Pazartesi günü itibariyle sendika ve konfederasyonlar Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim üyesinden oluşan Uzlaştırma Kuruluna başvuruda bulunacak. Uzlaştırma Kurulu her iki tarafın da görüşünü alarak 5 gün içerisinde karar verecek. Ancak Uzlaştırma Kurulunun vereceği karara Kamu İşveren tarafı uymak mecburiyetinde değildir.

Bu nedenle öyle görünüyorki sendika ve konfederasyonlar bundan sonra haklarını eylem alanlarında arayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber