Ergenekon tutuklusu Mahmut Öztürk tahliye edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon davasının bugünkü oturumunda Emekli Astsubay Mahmut Öztürk'ün tahliyesine karar verildi.

Ergenekon duruşmasında sanık Mahmut Öztürk'ün savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı. Talepleri dinleyen Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün oturuma ara verdi.

Sanık Mahmut Öztürk savunmasında Muzaffer Tekin'i er olarak askerliği sırasında tanıdığını söyledi. Öztürk, astsubaylık sınavına girdiğinde Muzaffer Tekin'in disiplin notunu yüksek vermesi üzerine 3 kişiyle birlikte astsubay olduğunu anlattı. Tutuklanmasına Ali Yiğit'in ifadesinin neden olduğunu öne süren Öztürk, "Cezaevinde sanık Ali Yiğit'le karşılaştığımızda neden böyle yaptığını sordum. O da ,'Abi ne olduğunu anlayamadım ama ifademi düzelteceğim' dedi. Ali Yiğit mahkemedeki savunmasında da Muzaffer Tekin'le benim kendisine hiçbir baskı yapmadığımızı anlatmıştı. Tutuklanmam nedeniyle ticari işlerim sona erdi. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Öztürk'ün avukatı Nuri Seçkin Albayrak da müvekkili hakkında kuvvetli suç şüphesi bir yana basit suç şüphesi dahi olmadığını ileri sürerek tahliyesini istedi. Sanık Öztürk'ün savunmasından sonra çapraz sorgusuna geçildi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Danıştay saldırısı sonrasında Muzaffer Tekin'in intihar girişiminde kullandığı bıçağı ne yaptığını sorması üzerine Öztürk, "Her yerde bıçağın nerede olduğu soruldu. Haklı olarak soruyorsunuz. Ben o bıçağı Zekeriya Öztürk'e verdim o da İsmail Eksik'e verdi. Arada kayboldu" dedi. Savcı Pekgüzel, Öztürk'e intihar girişiminden hemen sonra basına haber verip vermediğini sordu. Bu soruya Öztürk, "Benim bir tanıdığım Uğur Dündar'ın yanında kameraman olarak çalışıyordu. İntihar girişiminden sonra Tekin ölürse bu suç üzerime kalır düşüncesiyle onu arayıp durumu kameraya kaydettirmek istedim" şeklinde cevap verdi.

Emekli astsubay Mahmut Öztürk, silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor. 15 Haziran 2007'de gözaltına alınan Öztürk, 19 Haziran 2007 tarihinde tutuklandı. Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısı sonrasında arandığı dönemde intihara kalkıştığı evin sahibi olan Öztürk, savcılık ifadesinde tuğgeneral rütbesindeki bazı muvazzaf subayların dahi Muzaffer Tekin'e 'komutanım' diye hitap ettiklerini ve saygı duyduklarını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber