Genelkurmay: 22 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, son iki haftada 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, son günlerde bazı basın organlarında, 900 uzman jandarmanın istifa ettiğine dair haberlere yer verildiğini belirterek, "Bu haberler doğru değildir ve yanlış bir bilgi ihtiva etmektedir. Bu tip haberlerle ilgili bize ulaşılıp haberin doğruluğunun teyit ettirilmesi, yanlış haber yapılmasının önüne geçecektir" dedi. Tuğgeneral Gürak, bir kişinin bile istifa dilekçesi vermediğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin, gerek yurt içinde ve gerekse Irak'ın kuzeyinde artan bir kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Tuğgeneral Gürak, son iki haftada meydana gelen olay sayısı, kayıp durumu ve ele geçirilen teröristlerle ilgili bilgiler aktardı.

İki haftada 32 terörist etkisiz hale getirildi

Dönem içinde güvenlik kuvvetlerince 32 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildiren Tuğgeneral Gürak, bu çerçevede 14 teröristin teslim olduğunu, 11 teröristin yakalandığını ve 7 teröristin ölü ele geçirildiğini belirtti.

Tuğgeneral Gürak, şu bilgileri aktardı:

"Teslim olan terörist sayısı 14'tür. Bu kişilerle yapılan mülakatta; tamamının çok çocuklu ailelere mensup oldukları, aile içinde yeteri kadar ilgi göremedikleri ve bölücü terör örgütü tarafından kandırılarak dağa götürüldükleri tespit edilmiştir. Dağa çıkınca kısa sürede gerçeği anlayan bu kişiler, ilk fırsatta kaçarak teslim olmuşlardır. Bunlardan 8'inin, örgüte katıldıktan bir yıl sonra örgütten kaçmış olmaları dikkat çekicidir.

Ayrıca daha önceki toplantılarda dile getirdiğimiz şekilde Irak'ın kuzeyinde örgütten kaçma olaylarında bu dönemde de ciddi miktarda artış olduğu duyumları alınmaktadır."

Dönem içinde 4 TSK personelinin şehit olduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, 9 Kasım 2008'de, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çayırlı Jandarma Sınır Bölüğü'ne teröristler tarafından Irak topraklarından ağır silahlarla atış yapıldığını, bu atışlara süratle karşılık verilmesi üzerine teröristlerin bölgeden kaçtıklarını belirtti. Tuğgeneral Gürak, bu çatışmada yaralanan Topçu Er Abdülkerim Aytiş'in GATA'da tedavi edilmekteyken 19 Kasım 2008'de şehit olduğunu hatırlattı.

Süleyman Can'ın şehit olması

Ağrı'da Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğu çatışma ile ilgili de bilgi veren TUğgeneral Gürak, Ağrı bölgesinde bir grup teröristin kış hazırlıkları yaptığı bilgisinin alınması üzerine güvenlik kuvvetlerince 18 Kasım 2008 tarihinde bölgede operasyon başlatıldığını, çatışmada tabur komutanı Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğunu ve 5 personelin yaralandığını anlattı.

Tuğgeneral Gürak, yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirterek, bölgede operasyonlara devam edildiğini bildirdi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakoluna, önceki gün düzenlenen terörist saldığı hakkında da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, saldırının saat 16.25'te gerçekleştiğini, bölücü terör örgütü mensuplarının, bindikleri tenteli ve kum torbaları ile takviye edilmiş bir araçla, yoldan süratle karakola girecek şekilde yaklaştıklarını anlattı.

Önceden alınan tedbirler nedeniyle engellere çarpan aracın durduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, şunları anlattı:

"Nizamiyede görevli nöbetçilerin sesli ikaz ve müteakiben ateş etmesi sonucu araç içerisindeki bir terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ancak araçtan inen diğer teröristlerin el bombası atması sonucu 1 Jandarma çavuş ve 1 Jandarma erimiz şehit olmuştur.

Karakolda görevli personelin süratle mevzi almasını müteakip, nizamiyeden içeri giren iki terörist daha etkisiz hale getirilirken karakol komutanı üsteğmen, 1 uzman erbaş ve 2 er yaralanmıştır. Daha sonra kaçmaya çalışan 1 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir."

Tuğgeneral Gürak, bir başka soru üzerine, subay, astsubay ve uzmanların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber