Hükümet memura sonbaharda %7+ %5 oranında zam vermek için çalışma yapıyor

Haber Giriş : 08 Haziran 2003 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümet memura sonbaharda %7+%5 oranında zam vermek için çalışma yapıyor

Yerel seçimleri sonbaharda yapmayı planlayan AK Parti Hükümeti'nin yeni hazırlığı, belediyelerden sonra memurlar için. Hükümet sonbaharda memurlara yüzde 5'lik ek zam vermeyi planlıyor.

Hükümet 2003 yılının ikinci yarısında memura enflasyon oranında zam yapmayı planlıyor. Bu yöndeki çalışma başlatıldı. Başbakan Erdoğan'a sunulan taslakta memura yüzde 7'lik zam yapılması öngörülüyor. Enflasyonun düşük seyretmesi memura yılın ikinci yarısı için verilecek zammın da yüzde 7'de kalmasını beraberinde getirdi.

Başbakan Erdoğan Maliye Bakanlığı'nın ikinci yarı zam oranınnı değerlendirirken, süpriz bir teklifi bakanlarıyla paylaştı. Süpriz teklif, memurlara yüzde 5'lik ek zam önerisiydi.

Bütçe açığı için IMF ile 5'ci gözden geçirme programında gerilimli günler geçirecek hükümet, Başbakan'ın bu önerisi için kaynağı nereden bulacak? Başbakan yerel seçimler öncesinde memura vereceği ek zam için kaynak formülünü de hazırladı.

Başbakan Erdoğan, orman vasfını kaybetmiş orman arazileriyle ilgili Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi ve arazilerin satışından beklenen gelirin elde edilmesi halinde ekim ayında memurlara yüzde 5'lik ek zam vermeyi planladığını açıkladı.

Hükümetin gözünü korkutan, seçmenin sandığa gitmesinin devlete maliyetinin 50 trilyon lira olması.
H.O. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber