Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında kullanılmak üzere 1600 kadro ihdas edilmesine ilişkin tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Haber Giriş : 11 Haziran 2003 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında kullanılmak üzere 1600 kadro ihdas edilmesine ilişkin tasarı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Başbakan Erdoğan imzasıyla TBMM'ye sunulan tasarıya göre, 150 Kur'an Kursu öğreticisi, 850 imam-hatip ve 600 de müezzin-kayyım kadrosu ihdas edilmesi öngörüldü.

Tasarının gerekçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurtiçi ve yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlara din hizmeti verdiği ve ibadet yerlerini yönettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

''Takdir edileceği üzere, bu kadar geniş bir alana din hizmeti sunmak durumunda olan başkanlığın hizmetlerini aksatmadan yürütebilmesi kadro bakımından yeterli hale gelmesiyle mümkün olabilecektir. Diyanet İşleri Başkanlığnın şu andaki kadro sayısı ise mevcut ihtiyacı karşılamaktan uzaktır.

Kadrosuz camilere verilmek üzere en son 1990 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı emrine 3 bin 27 adet imam-hatip kadrosu tahsis edilmiştir. 1990 yılından sonra hiç kadro tahsis edilmemesi sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadro ihtiyacı her geçen gün katlanarak artmıştır.

Camilerin tamamına kadro tahsis edilememesi gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında bilgisiz ve liyakatsiz kişiler tarafından cami hizmetlerinin yürütülmesine imkan sağlamakta ve bunların denetimleri de mümkün olmamaktadır.

2002 yıl sonu itibariyle 11.481 cami imam-hatip kadrosu tahsisi için sırada beklemekte ve ayrıca müezzin-kayyım kadrosuna gerek duyulan il ve ilçe merkezleriyle kasabalarda 7 bin cami bulunmaktadır.''
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber