TBMM'ye sevk edilen Sözleşmeli Sağlık Personel Çalıştırılmasına İlişkin Tasarının Tüm metni sadece Memurlar.NET'te

Haber Giriş : 12 Haziran 2003 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'ye sevk edilen Sözleşmeli Sağlık Personel Çalıştırılmasına İlişkin Tasarının Tüm metni sadece Memurlar.NET'te

ELEMAN TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN YERLERDE SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ÇALIŞTIRILMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA  KANUN TASARISI

Amaç ve kapsam
Madde 1- Bu Kanunun amacı; eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek üzere, Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilecek ve işçi sayılmayan sağlık personelinin hizmet şartlarını, niteliklerini, işe alınma ve işine son verilme hallerini, görev ve yetkilerini, hak, yükümlülük ve sorumluluklarını, ücret ve diğer ödemeleri ile özlük işlerini düzenlemektir.

Bu Kanun, Sağlık Bakanlığınca ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen yerlerde ve ekli (2) sayılı cetvelde belirtilen pozisyon unvanlarında istihdam edilecek sözleşmeli personeli kapsar.


Tanımlar
Madde 2- Bu Kanunda yer alan;
a) Bakan: Sağlık Bakanını,
b) Bakanlık: Sağlık Bakanlığını,
c) Sözleşmeli personel: Ekli (2) sayılı cetvelde belirtilen pozisyon unvanlarından birinde görev yapan personeli,
d) Sözleşmeli personel pozisyonu: Ekli (2) sayılı cetvelde unvanlar itibarıyla belirtilen ve ancak bir personelin istihdamına imkan veren görev pozisyonunu,

ifade eder.

Sözleşmeli personelin sayısı ve çalıştırılacakları yerler
Madde 3? Bakanlık, ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen yerlerde ve ekli (2) sayılı cetvelde gösterilen pozisyon unvanlarıyla sınırlı olmak kaydıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın, Maliye Bakanlığı tarafından vize edilmiş pozisyonlarda Bakan onayı ile sözleşmeli personel istihdam edebilir.

Sözleşmeli personelin istihdam edilecekleri yerleri ve çalıştırılabilecek azami pozisyon sayısını gösteren ekli (1) sayılı cetvel ile pozisyon unvanlarını ve niteliklerini gösteren ekli (2) sayılı cetvel, hizmete duyulan ihtiyaçtaki değişmeler dikkate alınarak yılda bir kez olmak kaydıyla, Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının görüşü ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca yeniden belirlenebilir.

Bu Kanuna göre istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının, ekli (1) sayılı cetvelde belirtilen yerlerde ve cetvelde belirtilen azami pozisyon sayısını geçmemek üzere, sağlık kurum ve kuruluşları ile gezici sağlık ve 112 acil servis gibi hizmet bazında birimler ve pozisyon unvanları itibarıyla dağılımına ilişkin vize işlemi, Bakanlığın teklifi üzerine yılda bir kez olmak üzere Maliye Bakanlığınca yapılır. Vize işlemine aykırı pozisyon unvanlarında ve sağlık birimlerinde sözleşmeli personel istihdam edilemez. Bakanlık, sözleşmeli personel pozisyonlarının hizmet ihtiyaçlarına en uygun şekilde dağılımının sağlanması için gerekli tedbirleri alır ve bu amaçla norm pozisyon sayılarını tespit eder. Norm pozisyon sayısının değişmesi dışında, pozisyonların birimler itibarıyla dağılımı değiştirilemez.

Maliye Bakanlığı tarafından birimler itibarıyla vize edilmiş pozisyonlarda istihdam edilecek personel; pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde  sürekli olarak görevlendirilemez ve çalıştırılamaz. Ancak sözleşmeli personel; deprem, yangın, su baskını, yer kayması, çığ ve benzeri afetler, sıkıyönetim, olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hali ile yılda bir ayı geçmeyen hizmet içi eğitim çalışmaları esnasında, pozisyonunun tahsis edildiği yer dışındaki birimlerde geçici olarak görevlendirilebilir.

Sözleşmeli personelin atanma şartları ve nitelikleri
Madde 4? Sözleşme ile çalıştırılacak personelin; Bakanlığın belirleyeceği hizmetin gerektirdiği özel koşulların yanı sıra, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları ve ekli (2) sayılı cetvelde belirtilen nitelikleri taşıması zorunludur. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, sözleşmeli personel olarak istihdam edilemezler.

Sözleşmeli personel olarak; uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı pozisyonlarına  her türlü atamalar kura ile, diğer sözleşmeli personel pozisyonlarına ise merkezi sınavla yapılır. Daha önce Devlet memurluğu hizmeti bulunanlar, halen Devlet memuru olarak çalışanlar, diğer personel kanunlarına tabi olanlar ile bu Kanuna tabi olarak istihdam edilip de hizmet sözleşmesini feshedenler veya sözleşmesi feshedilenler de sınavla atanması öngörülen pozisyonlara ancak merkezi sınavla atanabilirler. Bir sözleşmeli personel pozisyon unvanından sınavla atanması öngörülen diğer bir pozisyon unvanına nakiller ile, sözleşmeli personelin aynı pozisyon unvanıyla ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen yerler arasındaki aynı unvanlı sınavla atanması öngörülen boş diğer pozisyonlara nakillerinde merkezi sınav puanına göre yapılacak sıralama esas alınır.

Sözleşmeli personel pozisyonlarına atanacakların seçimi maksadıyla yapılacak sınavlar, sınava tabi tutulmaksızın yapılabilecek atamalara ilişkin kuralar, bir sözleşmeli personel pozisyon unvanından diğer bir pozisyon unvanına nakiller ile sözleşmeli personelin aynı pozisyon unvanıyla ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen yerler arasındaki aynı unvanlı boş diğer pozisyonlara nakilleri ile ilgili usul ve esaslar Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Bakanlık tarafından hazırlanarak yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.

Hizmet sözleşmesi
Madde 5- Hizmet sözleşmesinin tarafları, Bakanlık ile 4 üncü madde uyarınca sözleşmeli personel olarak çalışmaya hak kazanmış kişilerdir. Hizmet sözleşmesi, Bakanın ilde yetkili kıldığı amir ile sözleşmeli personel arasında imzalanır. Sözleşmeli personelin; görev yeri, görevi dahilinde yapacağı işlerin tanımları, uyacakları mesleki ve etik kurallar, ödev, yetki ve sorumlulukları ile diğer hususlar hizmet sözleşmesinde belirtilir. Hizmet sözleşmesi yazılı olarak yapılır ve tip sözleşme örnekleri Maliye Bakanlığınca vize edilir.

Hizmet sözleşmelerinin uygulanma süresi, mali yıl ile sınırlıdır. Taraflardan birinin, sözleşmenin bitiminden en geç bir ay önce karşı tarafa yazılı fesih bildiriminde bulunmaması durumunda hizmet sözleşmesinin uygulanma süresi, izleyen yılın sonuna kadar uzatılmış sayılır.

Hizmet sözleşmesinin gerektirdiği damga vergisi sözleşmeli personel tarafından, diğer resim, harç ve benzeri giderler Bakanlıkça karşılanır.

Sözleşmeli personel; kazanç getirici başka bir iş yapamaz, resmi veya özel herhangi bir müessesede maaşlı, ücretli veya sözleşmeli olarak görev alamaz, serbest olarak sanat ve mesleklerini icra edemez, 657 sayılı Kanunda Devlet memurları için yasaklanmış bulunan fiil ve eylemlerde bulunamaz ve siyasi partilere üye olamazlar.

Sözleşmeli personelin haftalık çalışma süresi kırk saattir. Ancak ilgili valilik, çalışma birimlerinin ve hizmetin özelikleri ile emsali Devlet memurlarının çalışma saatlerini dikkate alarak farklı çalışma süreleri ve günlük çalışma saatlerini belirlemeye yetkilidir. Belirli sürede bitirilmesi gereken işler söz konusu olduğunda, sözleşmeli personel normal çalışma saatleri dışında veya hafta tatili ve resmi tatillerde de çalışmak zorundadır. Bu çalışmaları karşılığında sözleşmeli personele herhangi bir ek ücret ödenmez. Ancak, zorunlu çalışılan hafta tatili ve diğer dinlenme süreleri başka günlerde kullandırılır.

217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde sayılan kurumlarda veya sosyal güvenlik kurumlarına prim ödemek suretiyle askerlik dahil geçen hizmet süresi bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olan sözleşmeli personele ondört iş günü, onbeş yıla kadar olanlara yirmi iş günü, onbeş yıldan fazla olanlara ise (onbeş yıl dahil) yirmialtı iş günü ücretli yıllık izin verilir.

Sözleşmeli personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde iki gün, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin, kendisinin veya eşinin annesinin, babasının ölümü halinde ve her olay için üç gün ücretli mazeret izni verilir.

Sözleşmeli personele resmi tabip raporu ile belgelenen hastalıklar için yılda otuz günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir. Kadın sözleşmeli personele doğum yapmasından önce üç hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren altı hafta süre ile ücretli izin verilir. Zaruret halinde idarenin takdiriyle yılda on günü geçmemek kaydıyla ücretsiz izin verilebilir. Bu maddede belirtilen haller dışında ücretli veya ücretsiz izin verilemez.

Mali haklar ve ödül
Madde 6? Sözleşmeli olarak çalıştırılacak personele, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre çalışanlar için uygulanmakta olan tavan ücretin 2,5 katını aşmamak üzere, ekli (3) sayılı cetvelde pozisyon unvanları itibarıyla belirlenmiş bulunan taban ve tavan ücret oranları arasındaki oranlar üzerinden hesaplanan miktarlarda aylık ücret ödenir. Taban ve tavan oranlar arasındaki aylık ücretin belirlenmesinde; sözleşmeli olarak çalıştırılacak personelin pozisyon unvanı, hizmet süresi, görev yerinin özelliği ve şartları ile eğitim seviyesi esas alınır.

Çalıştırıldıkları il merkezinde oluşturulacak komisyon ile sicil ve disiplin amirleri tarafından yapılacak başarı değerlendirmesi sonucunda emsallerine göre başarılı görev yaptıkları tespit edilen sözleşmeli personele, unvanlar itibarıyla belirlenen bir aylık ücret tutarında ve bir mali yılda dört defayı geçmemek üzere ödül verilebilir. Sözleşmeli personelin başarı değerlendirmesi; objektif kriterler çerçevesinde belirlenmek kaydıyla; görevin verimli ve etkin yürütülmesi, yaratıcılık, girişimcilik, çalışma disiplini, görevin yürütülmesinde gösterilen gayret ve başarı ile sağlık hizmetlerinde yararlananların memnuniyeti dikkate alınarak tespit edilir.

Başarı değerlendirmesi esas ve usulleri, başarı değerlendirmesini yapacak amirler ve komisyonun kimlerden oluşacağı ile sözleşmeli personele ödenecek aylık ücret yukarıda belirtilen unsurlar çerçevesinde Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Bakanlık tarafından belirlenir.

Sözleşmeli personele yapılacak ödemeler, çalışmayı takip eden ay sonunda yapılır. Sözleşmeli personele, aylık sözleşme ücreti dışında görev yaptıkları birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuatı dahilinde ödeme yapılabilir. Sözleşmeli personele, Devlet memurlarına ödenen aile, doğum, ölüm yardımları ödeneği verilir ve bu personel 657 sayılı Kanunun 209, 210, 211 ve 212 nci maddelerindeki yardım ve haklardan yararlandırılır.

Sözleşmeli personele yukarıda sayılanlar dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve sözleşmelere bu hususta hüküm konulamaz.

Hizmet sözleşmesinin feshi ve sürekli sözleşmeli personel statüsü
Madde 7? Sözleşmeli personel, iki ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak her zaman feshedebilir. Bakanlık, hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle sicil veya disiplin amirleri tarafından yazılı olarak ikaz edilenlerden söz konusu koşullara uymama halinin tekerrürü durumu ile norm pozisyon sayısında değişiklik olması, sözleşmeli personel pozisyonlarının vizelendiği birimlerin kapatılması veya bu birimlerde sözleşmeli personel istihdam edilmesinden vazgeçilmesi hallerinde sözleşmeli personelin sözleşmesini bir ay önceden yazılı ihbarda bulunmak şartıyla feshedebilir.

Norm pozisyon sayısında değişiklik olması, sözleşmeli personel pozisyonlarının vizelendiği birimlerin kapatılması veya bu birimlerde sözleşmeli personel istihdam edilmesinden vazgeçilmesi sebebiyle sözleşmesi feshedilenler hariç olmak üzere, sözleşmesi feshedilenler ile hizmet sözleşmesini feshedenler iki yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler. Bunların sözleşmeli statüde geçirdikleri hizmetler, yeniden işe alınmalarında kazanılmış hak teşkil etmez. Bakanlık sözleşmesi daha önce feshedilenleri, talepleri üzerine yeniden sözleşmeli olarak istihdam edip etmemekte tamamen serbesttir.

Hizmet sözleşmesi; sözleşmeli personelin istek, yaş haddi, malullük gibi nedenlerle emekliye ayrılması, 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesini gerektirecek bir fiil işlenmesi veya ölümü, sözleşmeli personelin ilgili mevzuatına göre aranan niteliklerden birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya bu niteliklerden herhangi birini sonradan kaybetmesi hallerinde kendiliğinden sona erer. Sözleşmesi anılan fillerden birini işlemesi nedeniyle sona eren personel, hiçbir şekilde bir daha sözleşmeli personel olarak istihdam edilemez.

Kesintisiz on yıl süreyle sözleşmeli personel olarak hizmet etmiş ve bu süre içersinde aylıktan kesme ve üstü disiplin cezası almamış olanlar, sicilleri olumlu olmak kaydıyla, sürekli sözleşmeli personel olma hakkını elde etmiş sayılır. Bu hakkı elde etmiş personelin sözleşmesi, 657 sayılı Kanuna göre Devlet memurluğundan çıkarma cezası verilmesini gerektirecek bir suç işlemedikçe emeklilik hakkını elde edene kadar Bakanlık tarafından tek taraflı olarak feshedilemez.

Kanunda hüküm bulunmayan haller
Madde 8? Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, bu Kanuna tabi personel hakkında diğer kanunlarda aksine bir hüküm bulunmadıkça 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır.

Çeşitli hükümler
Madde 9 ?Sözleşmeli personel, istekleri üzerine Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilişkilendirilir. Diğer sosyal güvenlik kurumlarıyla ilişkilendiren sözleşmeli personel hakkında 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 40 ıncı maddesi hükmü uygulanır. Sözleşmeli personel, emsali Devlet memuru dikkate alınarak 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerinden yararlandırılır.

Sözleşmeli personel hakkında uygulanacak disiplin cezaları ile sicil hususunda bu Kanun ile ilgili düzenlemeler dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili maddelerine göre işlem yapılır. Aylıktan kesme cezası, sözleşmeli personelin brüt ücretinin 1/30-1/8 arasında kesinti yapılması; kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesinde esas alınan kıdem süresinde indirim yapılması; Devlet memurluğundan çıkarma cezası ise sözleşmenin feshedilmesi suretiyle uygulanır. Sözleşmeli personele disiplin cezalarının uygulaması ile sicil verilmesine ilişkin usul ve esaslar Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Bakanlık tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Sözleşmeli personel hakkında; 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri de uygulanır.

Sözleşmeli personele karşı görevi ile ilgili veya görevi başında işlenen suçlar Devlet memuruna karşı işlenmiş sayılır.

Sözleşmeli personelin çalışma usul ve esasları ile bu Kanunun uygulanmasına ilişkin diğer hususlar Sağlık Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Yürürlükten kaldırılan hükümler
Madde 10? 21/8/1981 tarihli ve 2514 sayılı Bazı Sağlık Personelinin Devlet Hizmeti Yükümlülüğüne Dair Kanun ile 7/6/2000 tarihli ve 4576 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Harcırah Kanunu, Bazı Sağlık Personelinin Devlet Hizmeti Yükümlülüğüne Dair Kanun, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, Kadastro Kanunu ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

Madde 11? 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa aşağıdaki madde eklenmiştir.

?Bazı sağlık personelinin atanması
Ek Madde 1? Kamu kurum ve kuruluşlarının uzman (T.U.T.G), uzman tabip, tabip ve diş tabibi kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, açıktan atama izni alınmaksızın  mevzuatta öngörülen işlemlerin tamamlanmasından sonra sınavsız ve kura ile yapılır.

Sağlık Bakanlığının yukarıda belirtilen kadrolarına diğer kamu kurum ve kuruluşlarından  yapılacak naklen atamalar da kura ile yapılır.

Klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına, açıktan atama izni alınmaksızın ilgili mevzuatı çerçevesinde atama yapılır.

Kura yoluyla yapılacak atamalara ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.?

Madde 12?14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin ?III-SAĞLIK HİZMETLERİ VE YARDIMCI SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFI? başlıklı bendine aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

?Lüzumu halinde, bu sınıfa dahil personel tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerin, ücretleri döner sermaye gelirlerinden karşılanmak kaydıyla, üçüncü şahıslara ihale yoluyla gördürülmesi mümkündür.?

Madde 13- 13/12/1983 tarihli ve 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 22 nci maddesinde yer alan ?on (10)? ibaresi ?otuz (30)? olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük
Madde 14 ? Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 15 ? Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

(1) SAYILI CETVEL

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILACAK

YERLER VE AZAMİ POZİSYON SAYILARI

 

 

 

ADIYAMAN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

300

 

BESNİ

170

 

ÇELİKHAN

41

 

GERGER

50

 

GÖLBAŞI

78

 

KAHTA

154

 

SAMSAT

40

 

SİNCİK

42

 

TUT

40

 

TOPLAM:

915

 

 

 

AĞRI

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

231

 

DİYADİN

71

 

DOĞUBEYAZIT

110

 

ELEŞKİRT

81

 

HAMUR

40

 

PATNOS

70

 

TAŞLIÇAY

70

 

TUTAK

68

 

TOPLAM:

741

 

 

 

ARDAHAN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

195

 

ÇILDIR

66

 

GÖLE

66

 

POSOF

66

 

DAMAL

40

 

HANAK

40

 

TOPLAM:

473

 

 

 

ARTVİN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

217

 

ARDANUÇ

40

 

ARHAVİ

63

 

BORÇKA

51

 

HOPA

81

 

MURGUL

41

 

ŞAVŞAT

81

 

YUSUFELİ

87

 

TOPLAM:

661

 

 

 

BATMAN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

244

 

BEŞİRİ

40

 

GERCÜŞ

46

 

HASANKEYF

40

 

KOZLUK

72

 

SASON

49

 

TOPLAM:

491

 

 

 

BAYBURT

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

200

 

AYDINTEPE

40

 

DEMİRÖZÜ

40

 

TOPLAM:

280

 

 

 

BİNGÖL

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

329

 

ADAKLI

40

 

GENÇ

58

 

KARLIOVA

54

 

KİĞİ

41

 

SOLHAN

45

 

YAYLADERE

40

 

YEDİSU

40

 

TOPLAM:

647

 

 

 

BİTLİS

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

211

 

ADİLCEVAZ

145

 

AHLAT

96

 

GÜROYMAK

43

 

HİZAN

40

 

MUTKİ

47

 

TATVAN

164

 

TOPLAM:

746

 

 

 

DİYARBAKIR

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

600

 

BİSMİL

84

 

ÇERMİK

50

 

ÇINAR

48

 

ÇÜNGÜŞ

40

 

DİCLE

51

 

EĞİL

40

 

ERGANİ

92

 

HANİ

40

 

HAZRO

40

 

KOCAKÖY

40

 

KULP

51

 

LİCE

104

 

SİLVAN

177

 

TOPLAM:

1457

 

 

 

ELAZIĞ

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

400

 

AĞIN

40

 

ALACAKAYA

40

 

ARICAK

40

 

BASKİL

40

 

KARAKOÇAN

61

 

KEBAN

40

 

KOVANCILAR

66

 

MADEN

57

 

PALU

94

 

SİVRİCE

40

 

TOPLAM:

918

 

 

 

ERZİNCAN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

300

 

ÇAYIRLI

56

 

İLİÇ

56

 

KEMAH

40

 

KEMALİYE

58

 

OTLUKBELİ

42

 

REFAHİYE

105

 

TERCAN

77

 

ÜZÜMLÜ

48

 

TOPLAM:

782

 

 

 

ERZURUM

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

600

 

AŞKALE

68

 

ÇAT

44

 

HINIS

93

 

HORASAN

122

 

ILICA

54

 

İSPİR

98

 

KARAÇOBAN

40

 

KARAYAZI

47

 

KÖPRÜKÖY

40

 

NARMAN

40

 

OLTU

89

 

OLUR

40

 

PASİNLER

79

 

PAZARYOLU

40

 

ŞENKAYA

47

 

TEKMAN

48

 

TORTUM

64

 

UZUNDERE

40

 

TOPLAM:

1693

 

 

 

GAZİANTEP

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

400

 

ŞAHİNBEY

344

 

ŞEHİTKAMİL

239

 

ARABAN

46

 

İSLAHİYE

127

 

KARGAMIŞ

40

 

NİZİP

207

 

NURDAĞI

46

 

OĞUZELİ

41

 

YAVUZELİ

43

 

TOPLAM:

1533

 

 

 

GÜMÜŞHANE

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

262

 

KELKİT

102

 

KÖSE

56

 

KÜRTÜN

40

 

ŞİRAN

81

 

TORUL

63

 

TOPLAM:

604

 

 

 

HAKKARİ

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

183

 

ÇUKURCA

40

 

ŞEMDİNLİ

56

 

YÜKSEKOVA

145

 

TOPLAM:

424

 

 

 

IĞDIR

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

171

 

ARALIK

40

 

KARAKOYUNLU

40

 

TUZLUCA

40

 

TOPLAM:

291

 

 

 

KARS

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

315

 

AKYAKA

40

 

ARPAÇAY

45

 

DİGOR

48

 

KAĞIZMAN

72

 

SARIKAMIŞ

94

 

SELİM

51

 

SUSUZ

40

 

TOPLAM:

705

 

 

 

KİLİS

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

318

 

MUSABEYLİ

40

 

POLATELİ

40

 

ELBEYLİ

40

 

TOPLAM:

438

 

 

 

MALATYA

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

400

 

AKÇADAĞ

106

 

ARAPKİR

73

 

ARGUVAN

40

 

BATTALGAZİ

40

 

DARENDE

112

 

DOĞANŞEHİR

111

 

DOĞANYOL

40

 

HEKİMHAN

93

 

KALE

40

 

KULUNCAK

40

 

PÖTÜRGE

88

 

YAZIHAN

40

 

YEŞİLYURT

57

 

TOPLAM:

1280

 

 

 

MARDİN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

362

 

DARGEÇİT

40

 

DERİK

83

 

KIZILTEPE

146

 

MAZIDAĞI

40

 

MİDYAT

176

 

NUSAYBİN

116

 

ÖMERLİ

40

 

SAVUR

47

 

YEŞİLLİ

49

 

TOPLAM:

1099

 

 

 

MUŞ

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

300

 

BULANIK

179

 

HASKÖY

47

 

KORKUT

40

 

MALAZGİRT

101

 

VARTO

75

 

TOPLAM:

742

 

 

 

SİİRT

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

316

 

AYDINLAR

40

 

BAYKAN

56

 

ERUH

45

 

KURTALAN

76

 

PERVARİ

77

 

ŞİRVAN

40

 

TOPLAM:

650

 

 

 

ŞANLIURFA

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

625

 

AKÇAKALE

66

 

BİRECİK

211

 

BOZOVA

80

 

CEYLANPINAR

122

 

HALFETİ

65

 

HARRAN

65

 

HİLVAN

74

 

SİVEREK

192

 

SURUÇ

112

 

VİRANŞEHİR

128

 

TOPLAM:

1740

 

 

 

ŞIRNAK

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

170

 

BEYTÜŞŞEBAP

40

 

CİZRE

180

 

GÜÇLÜKONAK

40

 

İDİL

75

 

SİLOPİ

101

 

ULUDERE

40

 

TOPLAM:

646

 

 

 

TUNCELİ

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

145

 

ÇEMİŞGEZEK

40

 

HOZAT

40

 

MAZGİRT

40

 

NAZIMİYE

40

 

OVACIK

40

 

PERTEK

40

 

PÜLÜMÜR

40

 

TOPLAM:

425

 

 

 

VAN

İLÇE

AZAMİ POZİSYON SAYISI

 

MERKEZ

585

 

BAHÇESARAY

19

 

BAŞKALE

71

 

ÇALDIRAN

45

 

ÇATAK

82

 

EDREMİT

40

 

ERCİŞ

142

 

GEVAŞ

40

 

GÜRPINAR

40

 

MURADİYE

116

 

ÖZALP

74

 

SARAY

40

 

TOPLAM:

1294

 

GENEL TOPLAM:

21675


(2) SAYILI CETVEL

SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI VE BU POZİSYONLARDA İSTİHDAM EDİLECEKLERDE ARANACAK NİTELİKLER

UNVANI

NİTELİĞİ

Uzman Tabip

Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre uzman olanlar

Tabip

Tıp fakültesi mezunu

Diş Tabibi

Diş hekimliği fakültesi mezunu

Eczacı

Eczacılık fakültesi mezunu

Veteriner

Veteriner fakültesi mezunu

Biyolog

Fen-edebiyat fakültesi biyoloji bölümü mezunu

Psikolog

4 yıllık fakültelerin psikoloji bölümü mezunu

Sosyal Çalışmacı

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların sosyal hizmetler bölümü mezunu

Diyetisyen

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların diyetisyenlik bölümü mezunu

Fizyoterapist

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların fizyoterapist bölümü mezunu

Çocuk Gelişimcisi

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların çocuk gelişimi bölümü mezunu

Odyolog

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokulların odyoloji bölümü mezunu

Tıbbi Teknolog

Sağlık eğitim enstitüsü mezunu

Sağlık Teknikeri

Sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu mezunu olup sağlık teknikeri olarak mezun olanlar

Hemşire (4 yıllık YO)

4 yıllık yüksekokulların hemşirelik bölümü mezunu

Hemşire (2 yıllık YO)

2 yıllık yüksekokulların hemşirelik bölümü mezunu

Hemşire (SML)

Sağlık meslek lisesi mezunu

Ebe (4 yıllık YO)

4 yıllık yüksekokulların ebelik bölümü mezunu

Ebe (2 yıllık YO)

2 yıllık yüksekokulların ebelik bölümü mezunu

Ebe (SML)

Sağlık meslek lisesi mezunu

Sağlık Memuru (4 yıllık YO)

4 yıllık yüksekokulların ilgili bölümü mezunu

Sağlık Memuru (2 yıllık YO)

2 yıllık yüksekokulların ilgili bölümü mezunu

Sağlık Memuru (SML)

Sağlık meslek lisesi mezunu


(3) SAYILI CETVEL

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN AYLIK BTÜR ÜCRETLERİNE İLİŞKİN TABAN VE TAVAN ORANLARI

POZİSYON UNVANI VEYA NİTELİĞİ

TABAN ORANI

TAVAN ORANI

Uzman Tabip

1,5

2,5

Tabip - Diş Tabibi

1,2

2,2

4 yıl ve üzeri fakülte mezunu

0,9

1,9

2-3 yıllık yüksekokul mezunu

0,8

1,7

Lise ve dengi okul mezunu

0,7

1,5

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber