2008 KPSS Lisans Branş Bazında Sıralamaları Server'larımız Üzerinden Yayımlıyoruz

Daha önce de bir çok kez belirtildiği üzere, KPSS branş bazında sıralamalar ÖSYM tarafından yayımlanmamıştır. ÖSYM tarafından, server'larında oluşacak yoğunluk nedeniyle açıklanmadığını düşündüğümüz sıralamaların bir kısmı daha önce MEB ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayılanmıştı. Memurlar.net olarak, bugün itibariyle, elde ettiğimiz 2008 KPSS Lisans sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları yayımlıyoruz. 2008 Lisansın branş bazında sıralamalarına http://www.memurlar.net/kpss3.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net'in yayımlamış olduğu sıralamalar sadece lisans sınavına yöneliktir. Önlisans ve lise sınavındaki branş bazında sıralamalara ulaşılamamıştır.

Ancak, 2008 KPSS Lisans database'sinde yaptığımız incelemede şunu söyleyebiliriz. ÖSYM bilgi işlemi, kodlamalarda özensiz davranmıştır. Bir çok kod tekrar ederken, ayrı ayrı çizelgelerde yer alan bazı kodların ise karşılığı bulunmamaktadır. Bu derece karışık bir bilgi deposundan, ziyaretçilere sorunsuz bir veri ulaştırmak oldukça zordur. Bu nedenle dün tarafımıza ulaşan bilgilerin internet sayfasına uyumlu hale getirilmesi süreci bugüne kadar sürmüştür.

2008 KPSS Lisans Branş Bazında sıralamalara http://www.memurlar.net/kpss3.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

2008/4 KPSS tercih işlemleri için buraya, oluşan taban puanlar için şuraya tıklayabilirsiniz.

ÖĞRETMENLER İÇİN ÖZEL AÇIKLAMA

Memurlar.net'teki branş sıralamaları sadece 2008 KPSSP3'e göre verilmiştir. Öğretmenlik atamaları ise KPSSP10 puan türüne göre yapılmaktadır. Bu nedenle öğretmen adaylarının öğretmenlik atamaları için, http://atama.meb.gov.tr/ka3 sonuçynak/ adresinde yer alan verileri esas alması gerekmeketdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber