Müdür yardımcılığı kadrolarına atamalar nasıl yapılacak?

Haber Giriş : 14 Aralık 2004 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumda bulunan: Ahmet Kandemir

Milli Eğitim Bakanlığı müdür yardımcılığı kadroları için sınav yaptı, sınav sonucunda yeterli adayın bu sınavı kazanamadığı görüldü, başarısızlığın nedenleri medya tarafından öğretmene kesildi, Fakat sınavda bütün öğretmenlere yani Mesleki Teknik Eğitimde çalışanlara, ilköğretimde çalışanlara ve ortaöğretimde çalışanlara hepsinin mevzuatı birbirinden farklı olmasına rağmen aynı sorular soruldu. Sınavda tarih, edebiyat, sosyal bilgiler branşından bir kişinin diğerlerine oranla tabi olarak bir adım önde olduğu göz ardı edildi ve sonuç olarak sınavı kazanan çok az sayıda kişi oldu.

Şimdi atamalar yapılacak. Peki atamalarda başvuru şartı olarak yönetmelik gereği sınavı kazanma şartı var... Bu durumda ne olacak?

Boş bulunan kadrolara atama yapılacak kişi bulunamayacak... Bu durumda yeni bir sınav mı yapılacak? Yoksa puanın aşağıya çekilmesi söz konusu olabilir mi?

Veya yönetmeliğin 12 maddesinde yer aldığı üzere sınavı valilikler mi yapacak?

Veya atamalar sınavı kazanma şartı gereğinin ortadan kaldırılarak isteyenler arasından mı yapılacak? Tabi bu mümkün değil... Çünkü, sınavı kazanma şartı, yönetmelik gereği... Bakanlığın bu şartı ortadan kaldırması için yönetmelik değişikliği yapması şart. Yoksa bu kadrolar boş kalıyor ve okullarda işler yeterince yürümüyor.

Fedakar insanlar işi omuzlamış götürüyorlar, mesai saatlerinden sonra okula gelerek işleri yetiştirmeye çalılaşanlar var, bir an önce boş bulunan kadroları atama yapılması şart.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

Seçme Sınavı

Madde 12 - Eğitim kurumu müdür yardımcılıklarına atanacakların belirlenmesi için Bakanlıkça tespit edilecek merkezlerde Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Merkezince, merkezi sistemle yazılı olarak seçme sınavı yapılır.

Ancak, sınav için gerekli teknik alt yapısının yeterli olduğunun Bakanlıkça uygun görülmesi halinde valiliklerce de seçme sınavı yapılabilir.

Müdür Yardımcılığına Atama

Madde 20 - Seçme sınavını kazanan adaylar boş müdür yardımcılıklarına atanmak için valiliklerce yapılacak duyuru üzerine, EK-1'deki Yöneticilik İstek Formu ile kadrosunun bulunduğu okulda boş müdür yardımcılığı olması halinde bu eğitim kurumu da aralarında bulunmak şartıyla en fazla üç eğitim kurumu tercih etmek suretiyle istekte bulunabilirler.

İstekte bulunan adaylardan EK-2'deki Yönetici Değerlendirme Formu üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda puanı en yüksek olanların tercihleri dikkate alınarak valiliklerce başvuru tarihinin tamamlanmasından itibaren en geç 3 ay içinde atanırlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber