Öğretim üyesi rotasyonu tıp fakültesi ile sınırlı kalmayacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mart 2009 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

'Küçük'lere destek büyüdü

YÖK, 13 üniversitenin tıp fakültesine rotasyon uygulaması kararının ardından bu rotasyonu tüm üniversiteler için genişletti. YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç tarafından üniversitelere gönderilen yazıda, tıp fakülteleri arasında rotasyonu hatırlatarak, 'Öğretim üyelerinin mümkün olduğunca rızalarının alınmasının sağlanması' istendi.

Özgenç'in gönderdiği yazıda, 'Tıp fakülteleri ile ilgili başlatılan uygulama, diğer fakülteler bakımından da devam ettirilecektir' denildi. Bu çerçevede üniversitelerin YÖK'ten acil kadro ihtiyaçları varsa talep etmeleri de istendi. Üniversiteler hangi fakültelerinde hangi anabilim dalında öğretim üyesi ihtiyacı varsa bunu YÖK'e bildirecek. YÖK'te bu anabilim dalında yeterli öğretim üyesi olan üniversiteleri tespit ederek, ihtiyacı olan üniversitelere öğretim üyesi desteği vermesini isteyecek.

Kendi talepleriyle görevlendirilen öğretim üyeleri gittikleri üniversitede en az bir yıl ders verecek. 1 yıl ders veren öğretim üyelerine kadrosu olan üniversitede akademik yükselmelerine öncelik verilecek. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber