Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Sitemize Açıklama Gönderdi

Bilindiği üzere, 14.12.2004 tarihli memurlar.net sayfalarında hem Bayındırlık ve İskan Bakanlığının hem de Karayolları Genel Müdürlüğünün 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine dayanılarak yapılacak sözleşmeli personel alımına ilişkin süreç eleştirilmişti. Bakanlıkça bu yazılarımız üzerine bir basın açıklaması gönderilmiştir. Hiç değiştirmeden açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

Haber Giriş : 15 Aralık 2004 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASI İLE İLGİLİ MEVZUAT

Memurlar.net internet sitesinde 14.12.2004 tarihinde Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne alınacak sözleşmeli personel alımı ile ilgili haberde konuya ilişkin mevzuat bilgisi eksikliğinden kaynaklandığı anlaşılan Kurumumuz aleyhindeki asılsız iddialara ilişkin cevaplarımız aşağıda belirtilmiştir.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında yürütülmekte olan, hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesinin temini için Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere toplam 280 teknik eleman, 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 4/B maddesi uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edilecektir.

Sözleşmeli personel alımı ile ilgili mevzuatta İLAN VE SINAV ŞARTI BULUNMAMASINA RAĞMEN katılımın adil ve şeffaf olması, geneli kapsaması maksadıyla, Bakanlığımızca yine de internet sitemizde ilan edilmiştir.

Sözleşmeli çalıştırılacak personelin pozisyonu, ünvanı, ücreti ve nitelikleri Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar uyarınca tespit edilmiştir.

Söz konusu sözleşmeli personel pozisyonların tahsisi ile ilgili işlemler Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan 10.12.2004 tarihinde tamamlanmıştır. Sözleşmeler ise; 31.12.2004 tarihine kadar imzalanması gerektiğinden ve atanacak elemanların belgelerinin istenmesi ve temini, onaylarının tamamlanması zaman aldığından duyurunun süresi mecburen kısa tutulmuş olup, Bakanlığımız internet sitesinde konuya ilişkin 12.12.2004 tarihinde duyuru yapılmış ve başvuru süresi bu nedenle kısa tutulmuştur.

Ayrıca başvuru için hemen tamamlanabilecek ve her adayın elinde hazır bulunan iki adet belge ve dilekçe istenmiştir. Dolayısıyla Türkiye'nin en uzak noktalarından bile, verilen süre içinde müracaat edilebilmesi mümkündür.

Sözleşmeli personelin atanmalarının 31.12.2004 tarihine kadar yetiştirilebilmesi için internetten yapılan duyuruda belirtildiği gibi, 19.12.2004 tarih ve saat 10.00'da mülakat yapılacaktır.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı
Bilgi Edinme Birimi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber