MEB, şef kadroları için beklenen klavuzu yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2009 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TAŞRA TEŞKİLATI ŞEF KADROLARI İÇİN
ATAMA BAŞVURU KILAVUZU

2009

Bu kılavuz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır.

İLGİLİ MEVZUAT

o 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.
o Millî Eğitim Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği.

1. GENEL AÇIKLAMALAR

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Bakanlığımız Taşra Teşkilatı boş şef kadroları için 21 Şubat 2009 tarihinde yapılan sınavı kazananlardan atama yapılmak üzere adayların başvuruları 23-27 Mart 2009 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır.

Adaylar Taşra teşkilatı için ilan edilen boş şef kadrolarına atama başvurularını http://www.meb.gov.tr, http://personel.meb.gov.tr, adreslerinden yapabileceklerdir.

2. BAŞVURU ESASLARI
2.1 BAŞVURU ŞARTLARI;
o 21 Şubat 2009 tarihinde yapılan Görevde Yükselme Sınavında 70 ve üzeri puan alan personel başvuru yapabilecektir.
o İlan edilen boş şef kadroları 3, 4 ve 5'inci derecelerdir.
o Müktesep itibariyle bu derecelere atanmaya hak kazanamayan adayların atama için başvuruları kabul edilmeyecek, geçersiz sayılacaktır.
o Atanmaya hak kazanan adayların mükteseplerine uygun kadro verilmesine özen gösterilecektir.
o 3'üncü ve 4'üncü derece kadrolara atanacak olan personelin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68'inci maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşıması gerekmektedir.
o Her aday belirlenen süre içerisinde başvuruda bulunmak zorunda olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.
o Tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğüne göre ataması yapılan adaylar atandıkları görev yerlerinde göreve başlayacaklar, atamalar kesinlikle iptal edilmeyecektir.
Adayların tercihten sonra oluşan mazeretinin belgelendirilip bildirilmesi halinde bu durum Bakanlıkça incelenecektir. Ataması iptal edilenler, 1 yıl süre ile yapılan şef atama duyurularına müracaat edemeyeceklerdir.
o Adayların atamalarında (sağlık, eş, öğrenim vs.) özür durumları dikkate alınmayacaktır

2.2 BAŞVURU USULLERİ;
o Atama Başvuruları, 23-27/Mart 2009 tarihleri arasında saat 17: 00'ye kadar elektronik ortamda alınacaktır.
o Aday, http://www.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr internet adreslerinden T.C. kimlik numarası ile "Elektronik Atama Başvuru Formu"na girerek başvuru işlemini yapabilecektir.
o Aday, kimlik ve başvuru bilgilerini "Elektronik Atama Başvuru Formu"na girerek İLSİS üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğunu ve başvurusunun gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edecektir. Başvurusunun gerçekleşmemesi halinde tüm sorumluluk adayın kendisine ait olacaktır.
o Adaya ait bilgilerde bir hata veya eksiklik yoksa adaya ait "Elektronik Atama Başvuru Formu" İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde personel atamadan sorumlu birime bakan şube müdürü veya müdür yardımcısı tarafından başvurunun yapıldığı gün içerisinde sistemde onaylanacaktır. Aday tarafından da onay işleminin tamamlanıp tamamlanmadığı takip edilecektir.
o Adaya ait "Elektronik Atama Başvuru Formu" onaylandıktan sonra, bir çıktısı imzalanıp mühürlenerek adaya verilecektir.
o Taşra teşkilatında görev yapan ve sınavı kazanan adayların, ilan edilen kadrolar için 5 (beş) tercih hakkı vardır. Ancak adaylar, tercihlerine atanamamaları ihtimalini de göz önünde bulundurarak herhangi bir boş kadroya atanmak istiyorlarsa 6'ncı tercih olarak "tercihlerim dışında atanmayı kabul ediyorum" tercihinde de bulunabileceklerdir.
o Adaylar tek tercih yapabilecekleri gibi, belirtilen sayıda da tercihte bulunabilirler.
o Taşra teşkilatında görev yapan adaylar, ilan edilmiş ise görev yaptıkları il ve ilçeleri tercih edebilecekleri gibi Türkiye genelinde ilan edilen diğer il ve ilçeleri de tercih edebileceklerdir.
o Sınavı kazanan ancak hâlen aylıksız izinde olan (askerlik, doğum vs.) personel, bulunduğu yerin il millî eğitim müdürlüğünden atama başvurusu yapabilecektir.

UYARI : Aday, yaptığı Elektronik Atama Başvuru Formu ile Atama Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır. Bunun aksine yapılan eksiklik ve yanlışlıklardan doğacak sonuçlardan kendisi sorumlu olacaktır.

2.3 BAŞVURULARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

Adayın Başvurusu;
o İnternet adreslerinde yer alan Elektronik Atama Başvuru Formları dışındaki bir belge ile veya posta aracılığı ile yapılmışsa,
o Başvuruda aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
o Adayın başvuru işlemi geçerlilik kazanmamışsa,
o Müktesep itibariyle 3, 4 ve 5'inci derecelere atanmaya hak kazanamayan adaylar, atama için başvuruda bulunmuş ise,
o Elektronik Atama Başvuru Formu, elektronik ortamda onaylanmamış veya başvuru işlemleri başvuru için belirtilen süre içinde (23-27/Mart 2009) yapılmamışsa,
o "Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" hükümlerinde belirtilen esas ve usullere uymuyorsa veya bu durum sonradan tespit edilmiş ise,
geçersiz sayılacaktır.

UYARI: Adayın görevde yükselme eğitimi öncesi, eğitim sırasında veya sonrasında Devlet Memurluğu şartlarından herhangi birini kaybetmesi durumunda ataması yapılmayacak, yapılmış ise iptal edilecektir.

3. ATAMALAR

3.1 ATAMA USULLERİ

o Adayların atamaları tercihleri doğrultusunda ve puan üstünlüğü esas alınarak yapılacaktır.
o Adayların sınav puanlarının eşitliği durumunda, atanacak personelin Yönetmeliğin Ek-1 Değerlendirme Formu'na göre yapılan değerlendirme puanı yüksek olan, eşitliğin devamı hâlinde hizmet süresi fazla olan, yine eşitliğin bozulmaması halinde son sicil notu yüksek olan personel atanacaktır.
o Taşra teşkilatı için ilan edilen, 4516 adet boş kadroya atama yapılacaktır. Daha sonra herhangi bir sebeple boşalan kadrolar dikkate alınmayacaktır.
o Taşra teşkilatı için ilan edilen kadrolara sınavı kazanarak atanmak için başvuruda bulunan adaylardan, başvuru şartlarını taşımayanlar başvuruda bulunmuş olsalar bile atamaları yapılmayacaktır.
o Adayların atamalarında (sağlık, eş, öğrenim vs.) özür durumları dikkate alınmayacaktır.
o Tercihlerinden herhangi birine yerleştirilerek ataması yapılan adayın ilgili valiliğe kararnamesi geldikten sonra 7201 sayılı Tebligat Kanununda belirtilen süre içerisinde göreve başlaması sağlanacaktır.

3.2 BAKANLIKÇA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER;

o Yönetmeliğin 23'üncü maddesindeki hüküm gereği, adaylardan elektronik ortamda alınan tercihlerin puan üstünlüğüne göre yine elektronik ortamda sıralaması yapılacaktır.
o Atamaya hak kazananların atama kararnameleri elektronik ortamda İl Millî Eğitim Müdürlüklerine gönderilecektir.
o Atanmaya hak kazanan adayların mükteseplerine uygun kadro verilmesine özen gösterilecektir
o Adayın görevde yükselme eğitimi öncesi, eğitim sırasında veya sonrasında Devlet Memurluğu şartlarından herhangi birini kaybetmesi durumunda ataması yapılmayacak, yapılmış ise iptal edilecektir.

3.3 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER;

o Başvuruda bulunacak personelin özlük bilgileri İLSİS kayıtlarından alınacağından İLSİS kayıtlarındaki bilgileri güncellenecektir.
o Adayların başvuruları elektronik ortamda alınacağından, adayın başvurusundan sonra "Elektronik Atama Başvuru Formu"nun İl Millî Eğitim Müdürlüklerindeki personel atamadan sorumlu birime bakan şube müdürü veya müdür yardımcısı tarafından başvurunun yapıldığı gün içerisinde sistemde onaylanması sağlanacaktır.
o Atama kararnameleri İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ulaştıktan sonra adayların 7201 sayılı Kanununda belirtilen süre içerisinde göreve başlatılması ve İLSİS kayıtlarına işlenmesi sağlanacaktır.
o Ataması yapılan personelin kararnameleri eski ve yeni görev yerine gönderileceğinden tebligata gerek kalmadan eski görev yerinden tebligat yapılarak yeni görev yerine başlanması sağlanacaktır
o Görevde yükselme eğitimine katılarak yapılan sınavda başarılı olan adayın Devlet Memurluğu şartlarından herhangi birini kaybetmesi durumunda olanlar göreve başlatılmayacak, Bakanlığa bildirilecektir.
o Tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğüne göre ataması yapılan adaylar atandıkları görev yerlerinde göreve başlayacaklar, atamalar kesinlikle iptal edilmeyecektir. Adayların tercihten sonra oluşan mazeretinin belgelendirilip bildirilmesi halinde bu durum Bakanlıkça incelenecektir. Ataması iptal edilenler, 1 yıl süre ile yapılan şef atama duyurularına müracaat edemeyeceklerdir.
o İçişleri Bakanlığınca, kendi kadrolarına 430 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince ataması yapılıp, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan personelden sınavı kazananların, şef kadrolarına atanmak üzere başvurması hâlinde isim ve görev yerleri atama yapılmadan Bakanlığa bildirilecektir.
o Atamalarda personelin müktesep maaş derece ve kademeleri dikkate alınarak mükteseplerine uygun kadrolara atamaları yapılacak ancak kadro sınırlılığı olabilecek durumlarda müktesebinin üzerinde kadrolara da atamalar yapılabilecektir. Bu durumda olanlardan göreve başlamadan önce "atanmayı kabul ediyorum" şeklinde dilekçe alınacak, kabul etmeyenlerin ise dilekçeleri 10 gün içerisinde Bakanlığa gönderilecektir

ÖNEMLİ: Görevde yükselme eğitimi için ilan edilen kadro sayısı kadar atama yapılacak olup, ilan edilen boş kadrolardan kullanılmayarak boş kalan kadrolara Bakanlığımızca duyuru yapılmadan ve başvuru alınmadan kesinlikle atama işlemi yapılmayacaktır. Talepler, personelin kendisi veya Valilik aracılığıyla Bakanlığımıza gönderilmeyecektir.

4. ATAMALARIN DUYURULMASI

o Bakanlıkça kararnameler elektronik ortamda adayların eski ve yeni görev yerlerine gönderilecektir.
o Gönderilen kararnameler adaylara en kısa sürede tebliğ edilerek, adayların göreve başlama ve ayrılışları ilgili valiliklerce yapılacaktır.
Bu kılavuz kapsamında oluşabilecek yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemelerden Personel Genel Müdürlüğü yetkilidir. Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Başvuru süresince il millî eğitim müdürlükleri ve başvuru sahipleri bu adresten değişiklikleri öğrenebileceklerdir.

EKLER:
1- Taşra Teşkilatı Kontenjan Listesi (22 sayfa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber