İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştay, eğitim durumundan nakillerde, lehe karar vermeye devam ediyor

TCDD'de hareket memuru olarak çalışan davacı, üniversitede okuduğu gerekçesiyle üniversitenin olduğu ile nakil talebinde bulunmuştur. Bu talebin TCDD tarafından karşılanmaması üzerine, memur adına Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikasınca dava açılmıştır. İdare mahkemesi açılan davada, lehe karar vermiş, TCDD'nin temyiz istemi de Danıştay'da reddedilmiştir. Danıştay'ın bir gerekçe belirtmeksizin verdiği karar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2009 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

DANIŞTAY

BEŞİNCİ DAİRE

Esas No : 2009/150

Temyiz İsteminde Bulunan ve Yürütmenin Durdurulmasını İsteyen (Davalı) :

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, Gar- ANKARA

Vekili__________; Av. Süleyman Güldüren. Aynı adreste

Karsı Tarat : Günay Özçelik Adına Ulaştırma Çalışanları Memur Sendikası

Vekili__________Av. Ali Paşaoğlu, Sağlık Sokak, Torun Apt, No.19/10 Sıhhiye

ANKARA

İsteğin Özeti: Karabük Yeşil Yenice istasyon Şefliği'ndo hareket memuru olarak görev yapan davacının, Samsun On Dokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olduğundan bahisle Samsun İli'ne atanma istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin 14.7.2008 taııh ve 34516 sayılı işlemin iptali istemiyle açtığı davada; anılan İşlemin iptali yolunda Zonguldak İdare Mahkemesi'nce verilen 7.11.2008 günlü, E:200e/S43. K:2008/1247 sayılı kararın tamyizen incelenerek Bozulması ve yürütülmesinin durdurulması istenilmektedir.

Danıştay Tetkik Hakimi . Ülkü Öner Kayar

Düşüncesi : İdare Mahkemesi karannın yürütülmesinin durdurulması yolundaki

istemin reddi gerektiği düşünülmüştür.

Danıştay Savcısı : Metin Gürz

Düşüncesi_______: Temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenler, temyiz edilen kararın

yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 52. Maddesi uyarınca istemin reddi gerekeceği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Hüküm veren Danıştay Beşinci Dairesi'nce işin gereği düşünüldü: Temyiz dilekçesinde ileri sürülen hususlar Zonguldak İdare Marıkemesı'nce verilen 7.11.2008 günlü. E:2008/843, K:200S/1247 sayılı kararın yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden yürütmenin durdurulması isteminin reddine. 18 2 2009 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.

Başkan Üye Üye Üye Üye

Salih ER Günay ERDEN Mustafa KILIÇHAN (x) Sadri BOZKURT Hayrettin KADIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber