İki Güzide Kamu Kurumumuza Uyarı

Haber Giriş : 18 Haziran 2003 05:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki Güzide Kamu Kurumumuza Uyarı

Devlet bir sınav yaptı ve 500 bini aşkın kişi bu sınava girdi.Yeni bir yönetmelik çıkarıldı ve yerleştirme yetkileri DPB'den alınıp, ÖSYM'ye verildi. Ancak üyelerimizden sitemize gelen bilgilere göre, ÖSYM yetkilileri sorulara cevap verecek teknik bilgiye sahip değiller, Devlet Personel Başkanlığı ise binanın her tarafına "Sorularınız için ÖSYM'ye başvurun" yazısını aşmış durumda. Bu durumda karşılaşılan sorunlar için ilk adres sitemiz olmakta ve bu nedenle büyük mail trafiği yaşamaktayız. Bu nedenle bu iki güzide kurumumuzdan, "biraz daha duyarlı davranmalarını" talep ediyoruz.

ÖSYM, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğe göre KPSS'yi yapmakla yükümlüdür. Ancak ortaya çıkan soruların nasıl çözüleceği sadece ÖSYM'nin yetkisi içinde değildir. Sonuçta bu yönetmelik DPB tarafından çıkarılmıştır. Bu bağlamda DPB'ye büyük görevler düşmektedir. Zaten memur mevzuatı konusunda Türkiye'nin en yetkin uzmanlarına Devlet Personel Başkanlığı sahiptir. Dolaysıyla bu konularda ortaya çıkan sorunları DPB çok rahat çözebilecek teknik donanıma sahiptir.

Ancak nedense DPB ile ÖSYM arasında bir problem var gibi gözükmektedir. Her iki kurumumuzda ortak bir çalışa içine girmemekte, sonunda olanlar memur adaylarına olmaktadır. Oysaki Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM'nin yapacağı ortak bir çalışma ile çok etkin bir halkla ilişkiler bölümü kurulabilir ve sorunlar çözülebilirdi.

Bu olmadığı için sitemiz devlet kurumu gibi çalışmaktadır. Bu da iş yoğunluğumuzu, bizi aşacak şekilde artırmaktadır.

KPSS ile ilgili yönetmeliğin 6. maddesinde ?KPSS'nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS'de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esaslar, DPB ve ÖSYM tarafından müştereken belirlenir.? Hükmünün yer aldığını belirterek her iki kurumumuzu da duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber