MEB Eğitim Kurumları yönetici atama yönetmeliğindeki diğer çelişkiler

Haber Giriş : 18 Aralık 2004 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumda bulunan: Kayamed

1- Yönetmeliğe göre müdür yardımcısı olabilmek için sınavdan 70 puan almak lazım. Ayrıca 25 maddeye göre daha önce yöneticilik görevlerinde bulunmuş olanlarda sınava girmeden müdür yardımcılığına başvurabilmektedir. Çelişki şurada; diyelim ki bir okulda boş olan bir müdür yardımcılığı kadrosuna 2 kişi başvurdu. Biri sınavı kazanarak, diğeri daha önce yöneticilik yaptığı için. yönetmeliğe göre değerlendirme formunda puanı fazla olan atanır. Değerlendirme formunda puanlanan çeşitli kıstaslar var (öğrenim durumu, takdir, yükseklisans vb.) bu kıstaslardan biri kazanmak şartıyla seçme sınavı puanının % 10'u. yani sınavı kazan aday 70 almışsa bunun %10'u olan 7 puanı alır, peki sınavdan muaf tutulan diğer adaya kaç puan verilecek. Sınavsız başvuru hakkı verilmişse bu adaya puan verimeyecek mi?

2- Bakanlık öğretmenlik mesleğine kariyer getiriyor.Ki olmasıda gerekir. Yönetci belirleme değerlendirme formu üzerinde yükseklisans yapmış kişiye 6 puan veriliyor. Komisyonun takdir puanı ise 10 puan.Yani komisyon istediği kişiye ekstrdan 10 puan verebilir. Diyelim ki yüksek lisans yapmış biri ile yapmamış biri müdür yardımcılığına başvurdu. Diğer şartları eşit. Ve yönetici belirleme komisyonu yüseklisansı yapmamış olana 10 puan takdir hakkını kullandı.yükesklisans yapmamış olan, yükseklisansı olanın 4 puan önüne geçeceği için atanır. Eğitimi yönetiminde yükseklisans yapmanın ne anlamı kaldI?

3- Yönetici değerlendirme formunda 10 puanlık takdir hakkını komisyon neye göre kullanacak.Kriteri ney. Torpil mi?

4-Yönetmelikte sınav puanlarının, yönetici değerlendirme puanlarının eşitliği durumunda kimin atanacağına dair bir takım ölçütler mevcut. Ölçütler şunlardır; puanlar eşit olduğu zaman

a-Yükseklisan yapmış olana öncelik verilir?

b-Ödülü olana öncelik verilir.......diye sıralama devam etmektedir.

Yine soruyorum; komisyona yönetici belirlemede 10 puanlık takdir hakkı veriliyorsa yükseklisan yapmanın ne anlamı var. Bu ölçütler niye?

5- Her il bu konudaki mevzuatı (yönetmelik-genelge) farklı şekilde uygulamaktdır. Örneğin sınav yapılmazdan önce Bakanlık Mart 2004/23 nolu genelgeyle ülke çapında müdür yardımcılığı seçme sınavı yapılancaya kadar yönetmeliğin 25 maddesine istinaden daha önce yöneticilik yapmış olanların müdür yardımcılığına başvurularının alınıp değerlendirilip atamalarının yapılabileceğini belirtti. Hemen hemen tüm iller geçen öğretim yılında genelgeyi uygulayarak müd.yrd. başvuruları aldı ve atamaları yaptı. Bazı iller (Örneğin Sakarya) bunu yapmadı. Sınavdan sonra hem sınavı kazanan, hemde daha önce yöneticilik yapmış olanların başvuruları alınarak haksızlık yaratılmaktadır.

6- Bazı iller hariç çoğu il bu iş ve işlemleri internet sayfalarında alenen yapmamaktadır. Kim kaç puanla nereye atandı? Belli değil. Bu konuda gerçekten şeffaf olan il milli eğitim müdürlükleri mevcut. Kendilerini tebrik ediyorum. Hak adalet lafta olamamalı.........topluma yansımalı.

SAYGILARIMLA...........

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber