İl Milli Eğitim Müdürlükleri Bakanlık Genelgelerini uygulamıyor

Haber Giriş : 19 Aralık 2004 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Daha öncehazırladığımız ve bir ziyaretçimizden gelen "Nevşehir İl milli eğitimi müdürlüğünün büyük hatası" başlıklı dosya için tıklayın.

MEB, branşları ilk öğretim ve ortaöğretim şeklinde ayırmaya yönelik çalışmalarını yönetmelik ve genelgelerle hızla sürdürürken, milli eğitim müdürlükleri bilinçli veya bilinçsiz olarak bu konuya dikkat etmiyor, hata üstüne hata yapıyor.

17.09.2004 tarihli genelge bunun son örneği. Bu genelgenin içeriğine göre: Öğretmenlerin, bakanlık atama branşları dışında kesinlikle görev yeri belirlemenin mümkün olmadığı belirtilmektedir. Ancak, il atama bölümleri bu durumu göz önüne almadan, branşları, yan alanlarıyla ilişkilendirmekte, üstelik bunu görevlendirme usulüyle değil atama yoluyla gerçekleştirmektedir

Bu durum liseden gelen öğretmeni de, ilköğretimden gelen öretmeni de mağdur etmekte, verimi düşürmekte, türlü sıkıntılara sebep olmaktadır.

Alın size bir örnek: Nevşehir/ Ürgüp'te Anadolu Meslek ve Meslek Lisesin'de Edebiyat derslerine giren D.T'nin branşı Türkçe. Buna karşılık aynı ilçede branşı edebiyat olan on civarında öğretmen ilköretime atanmış durumda. Üstelik D.T.nin başvuru formunda atama branşı da mezuniyet branşı da Türkçe. Dahası, okulunda norm kadro fazlası. Oysa il içi başvurularda atama branşı dışında kesinlikle ilişkilendirme yapılmayacağı uyarısı yer almıştır.

Kim bilir, bunun gibi hatalarla kaç kişi mağdur edilmektedir.

Hükümetin bütün çalışmaları şeffaflıktan yana görünüyor. Tam bu noktada Sayın Bakana çağrıda bulunuyoruz: İller hangi branşta kaç ihtiyaç listesi göndermiştir? Alınan bu öğretmenlerden kaç tanesi ihtiyaç gösterilen branşa atanmıştır? Branşlaşma konusunda sizin gösterdiğiniz hassasiyeti il milli eğitim müdürleri göstermekte midir? İl milli eğitim müdürlüklerinin web siteleri bu hususlar da niçin yeterince şeffaf değiller?

Öğretmenlerin size söylemek istedikleri çooook şey var. Boğaz içinde anadolu köylüsünün romanını yazmaya çalışan yazarlar gibi biz size 'yabanız' ama şunu bilin ki çalışmalarınızın büyük bölümünden de memnunuz.

BİR ÖNERİ: Bizi ve sorunlarımızı güncel olarak takip edebileceğiniz bir platform oluşturun. Yoksa torpiller, suistimaller, ağzımıza gem vurmalar bitmeyecek. Sadece yukarıdaki haberi irdeleseniz, olurların olmaz, olmazların olurlaştırıldığı çapanoğulları çıkacak altından.

Ülkemizin değişik yerlerinden rastgele seçeceğiniz, değişik tür ve derecelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlerin bir grubunu dinleyin. Gerçek, onların ta kendisi. Yanlış anlamayın para istemiyoruz, huzurla sınıfımıza girip çıkmak istiyoruz. Verim de ancak böyle gerçekleşir.

SÖZÜ ALTIN OLANIN SUKUTU İNTİHARDIR !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber