Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (SNo:63)

Haber Giriş : 21 Aralık 2003 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜMKO : 115567-34/22645-43

Konu : Kurumlar Arası Nakillerde Aylık Hesaplaşması Hk.

Memurların naklen atanmaları sırasında kendilerine daha önce ödenmiş olan aylıkları değişik uygulamalara tabi tutulmaktadır. Bu konuda uygulama birliğinin sağlanabilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Görev yeri değiştirilen memurların aylıklarının ne şekilde ödeneceği ve tasfiye edileceği, 657 sayılı yasanın 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 169 ncu maddesinde gösterilmiştir.

Madde hükmüne göre konuyu, şu ayırıma tabi tutarak incelemek yararlı olacaktır :

1) 657 Sayılı Yasaya Tabi Kurumlar Arasında Yapılan Nakiller :

Devlet Memurları Kanununa tabi kurumlar arasında yapılan naklen atamalarda, anılan yasanın 62 nci maddesinde belirtilen süre içinde yeni görev yerlerinde işe başlayan aday veya asil memurların aylıklarının, işe başladıkları tarihi izleyen aybaşından itibaren yeni görev yerlerine ödenmesi 169 ncu madde gereğidir. Bu gibilerin atanma emirlerinin kendilerine tebliğ tarihi ile yeni görevlerinde aylıka hak kazandıkları tarih arasında geçen süreye ilişkin aylıkları, yeni görev yerinde kadro tasarrufundan karşılanacaktır. Böylece daha önceki Kurum tarafından ilgililere ödenmiş bulunan aylıklar, kurumlararası hesaplaşmaya konu olmayacaktır.

ÖRNEK : 25 Mayıs 1979 ünü Sivas'taki bir göreve atandığı kendisine tebliğ edilen bir memur 5 Haziran 1979 tarihinde yeni görevine başladığı takdirde bu görevinde, ise başladığı tarihi izleyen aybaşından yani 1 Temmuz 1979 tarihinden itibaren aylığa hak kazanacaktır. Mayıs aylığını eski görev yerinden almış olan bu memur, Haziran aylığını ise yeni görev yerinde kadro tasarrufundan alacaktır.

2) 160 Sayılı Yasanın 4 nci Maddesi Kapsamına Giren Kurumlar ile 657 Sayılı Yasaya Tabi Kuruluşlar Arasında Yapılan Nakiller:

657 Sayılı yasaya tabi bir kuruluştan, bu yasanın değişik 74 ncü maddesinin son fıkrası ile yollamada bulunulan 160 sayılı yasanın 4 üncü maddesinde belirtilen (ya da bu kurumlardan, 657 sayılı yasaya tabi) kurumlara yapılan naklen atamalarda ise atanan memurun aylığı, tebliğ tarihinden itibaren yeni kurumunca ödenecektir. Tebliğ tarihi ile tebliğin yapıldığı ay sonuna kadar olan süre için önceki kurum tarafından ödenmiş bulunan aylıkları ise kurumlararası hesaplaşma yolu ile tasfiye edilecektir.

ÖRNEK : 6 Haziran 1979 günü Maliye Bakanlığındaki görevinden T.C.D.D. Genel Müdürlüğündeki bir göreve atandığı kendisine tebliğ edilen bir memur 7 Haziran 1979 tarihinde göreve başladığı takdirde, atanma emrinin kendisine tebliğinden itibaren ,aylığının, yeni kurumu tarafından ödenmesi gerekmektedir. 7 Hazirandan itibaren memurun eski görevi ile ilişkisi kesilmiş, olduğundan, 7 - 30 Haziran dönemine ait aylık kısmının, T.C.D.D. Genel Müdürlüğünce, Maliye Bakanlığına ödenmesi gerekmektedir.

Bilgi edinilmesi ve gereğinin - ona göre yapılması arz ve rica olunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber