AVEA'nın bedava telefonlarını Kamu Etik Kurulu incelesin

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 00:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorumda bulunan: Boz

Ben AVEA'nın Maliye personeliyle anlaşmasından söz etmek istiyorum.

AVEA diger anlaştıgı hiçbir kurum içindeki personele farklı tarife uygulamazken neden maliye personeline, "özel" ve "maliye hat" diye 2 ayrı tarife yapılmıştır.

"Maliye özel", sınırsız görüşme ve sabit ücreti 7 milyon iken, "maliye hat"tın aylık sabit ücreti yine 7 milyon fakat sınırsız görüşme değil 6 saat görüşme limiti vardır. 6 satten sonrası ayrıca ücretlendirilmektedir.

Ayrıca kuruma verilen 3000 telefon, üst düzey (hesap uzmanları kurulu üyeleri, gelir kontrolörleri ve maliye teftiş kurulu üyeleriyle daire başkanları gibi üst düzey!) çalışanlarca aralarında kardeş payı yapılmıştır.

Şimdi sorum şu: Bu uygulama usulsüzlük olmuyor mu? Ayrıca etik ve vicdani midir? Kamu etik kurulu kurulmuştu sanırım. Bu kurul acaba hangi olayları incelemektedir?

Son olarak İngilterde İçişleri Bakanı bir yakınının yanında çalışan hizmetçisinin oturma izni işlemlerinin hızlandırılması için aracı olmuş (normalda 4 hafta süren işlemler bakanın araya girmesiyle 1 haftada tamaamlanmıştı.) bu durumun ortaya çıkması üzerine istifa etmişti. İşte Avrupayla farkımız. Bu gibi şaşalı sözler etmeyeceğim ama... Biz de ne zaman oturdugu koltugu kral, kurumda çalışanları da teba olarak gören despot idarecilere artık dur denip, halkın tümüne eşit ve adaletli davranılacak...Çok merak ediyorum.

saygılarımla....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber