ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik ve DGS sınavlarında görev alacak öğretmenlerden görevini kuralların öngördüğü gibi yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılacak

Haber Giriş : 19 Haziran 2003 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik ve DGS sınavlarında görev alacak öğretmenlerden görevini kuralların öngördüğü gibi yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılacak

Konuya ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan genelge aşağıdaki gibidir

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yükseköğretim Genel Müdürlüğü
SAYI : B.08.0.YÖĞ.0.16.02.02.
KONU : 2003-KPSS Öğretmenlik ve DGS

............................... VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

G E N E L G E
2003/

İlgili yönetmelikler ve mevzuat uyarınca Kamu Personel Seçme Sınavı-Öğretmenlik (KPSS-Öğretmenlik) ve Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

KPSS-Öğretmenlik'e öğretmen adayları girecek ve öğretmen adayları ayrı bir sınava tâbi tutulmadan, bu sınavın sonuçlarına göre atanacaklardır.

DGS, iki yıllık meslek yüksek okulları ve açıköğretim programlarından mezun olanların üniversite lisans programlarına dikey geçişlerini sağlamak amacıyla yapılan bir sınavdır.

KPSS-Öğretmenlik, 13 Temmuz 2003 tarihinde, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Malatya, Samsun, Trabzon, Van illeri ile Lefkoşa'da yapılacaktır. Sınav, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda uygulanacaktır.

DGS ise 20 Temmuz 2003 tarihinde, devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 il merkezi ile Lefkoşa'da bir oturumda yapılacaktır.

Yukarıda sözü edilen sınavlar, üniversiteler ile Bakanlığımıza bağlı okullarda yapılacaktır. Sınavlarda üniversite öğretim elemanları ile öğretmenlerimiz görev yapacaktır.

Sınav öncesi, sonrası veya sınavda herhangi bir olayın meydana gelmemesi için aşağıdaki önlemlerin alınması zorunlu görülmektedir:

1. İl Millî Eğitim müdürlerimiz, ÖSYM sınav merkezi yöneticileri ile çok yakın bir ilişki içinde bulunacaklar ve gerektiğinde her türlü desteği sağlayacaklardır.

2. Sınav yapılacak binalarda okul müdürleri, salonların sınav için hazırlanması ve sınavın aksamadan yürütülmesi için gerekli titizliği göstereceklerdir.

3. Sınavda görevlendirilen öğretmenlerin, çok önemli bir mazeretleri olmadıkça, görevlerini iade etmemeleri sağlanacaktır.

4. Sınavda görevlendirildiği hâlde görevine gelmeyen veya görevini kuralların öngördüğü gibi yapmayan öğretmenlerimiz hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve 13 Temmuz 2003 tarihinde yapılacak olan KPSS-Öğretmenlik ile 20 Temmuz 2003 Pazar günü yapılacak olan DGS'nin kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesine ilişkin her türlü önlemin titizlikle alınmasını rica ederim.

Doç.Dr. Hüseyin ÇELİK
Millî Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber