İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2009 KPSS'ye giren adayın puanı iptal olur mu?

2009 KPSS-A ve Öğretmenlik sınavına başvurular başladı. Bu sınav sonuçları, bir çok defa açıkladığımız üzere KPSS-B grubu memur atamalarında kullanılmayacaktır. Diğer taraftan, 2008 KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinden giren ancak 2009 sınavına da lisans düzeyinden girmek isteyen adaylar bulunmaktadır. 2009 KPSS'ye giren adayların puanı, bu halde iptal olacak mıdır? Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öncelikle bir kaç temel kuralı açıklayalım.

1- 2008 sınavı hem KPSS-A, hem KPSS-B hem de KPSS-Öğretmenlik puanlarını içermektedir. KPSS-B puanı tüm memur atamlarında kullanılan tek geçerli puan türüdür. Gerek memur gerekse de diğer personel alımlarında atıfta bulunulan puan türü KPSS-B'dir. 2008 KPSS-B grubu sınavı yapılmış olup, bu sınav sonuçları iki yıl boyunca geçerli olacaktır.

2- 2009 KPSS sınavı ise sadece KPSS-A ve öğretmenlik içindir. B Grubu atamalarında kullanılmayacaktır.

Peki 2009 sınavına giren adayın 2008 KPSS puanı iptal olur mu?

2008 KPSS'ye başvuru tarihi itibariyle lisanstan mezun olmayan çok sayıda aday bulunmaktadır. Bilindiği üzere, adayların hangi düzeyden KPSS'ye gireceği kılavuzlardaki açıklamalara göre "başvuru tarihi" itibariyle belirlenmektedir. Ancak KPSS'ye başvurduktan sonra lisanstan mezun olan veya bu yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan çok sayıda aday bulunmaktadır. Bu durumdaki adaylar 2009 KPSS'ye girebilecektir. Memurlar.net tarafından daha önceki yıllarda açıklandığı üzere, adayın, 2009 KPSS-A ve KPSS-Öğretmenlik sınavına girmesi, 2008 KPSS-B puanını iptal etmez.

Resmi Görüş

Bu konuya ilişkin olarak resmi bir görüş de bulunmaktadır. Devlet Personel Başkanlığınca verilen resmi görüşün ilgili bölümü şu şekildedir:

"Bu itibarla en son öğrenim düzeyleri olan ortaöğretim/önlisans seviyesinden B grubu kadrolar için yapılan KPSS'lere katılan adayların bu sınavın geçerlilik süresi bitmeden lisans seviyesinden mezun adaylar için yapılacak KPSS A grubu ve Öğretmenlik sınavına girmeleri halinde, ortaöğretim/önlisans düzeyinden katıldıkları KPSS sonuçlarının, yeni öğrenim düzeyleri olan lisans seviyesinden yapılacak KPSS B grubu sınav tarihine kadar geçerli olacağı mütalaa edilmektedir."

Son değerlendirme

Hali hazırdaki uygulamaya ve mevzuata göre, 2009 KPSS sınavına girildiği için 2008 KPSS-B puanı iptal olmamaktadır. Adayların bu konuda tereddütte bulunmalarını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.

2008 KPSS'ye hangi düzeyden girilmiş olursa olsun, 2009 KPSS'ye girilmiş olsa dahi, 2008 KPSS sınav sonuçları 2010 yılında yapılacak genel nitelikteki KPSS sınav tarihine kadar geçerlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber