İçişleri Bakanı Aksu'dan, Vali yardımcıları ve kaymakamlara, tayin ve terfilerde torpil aramayın uyarısı

Haber Giriş : 20 Haziran 2003 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Aksu'dan, Vali yardımcıları ve kaymakamlara, tayin ve terfilerde torpil aramayın uyarısı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, yayımladığı genelgeyle vali yardımcısı ile kaymakamların tayin ve terfiler konusunda "torpil" istemesinin yanlış olduğunu söyledi. Bakan Aksu, vali yardımcısı ve kaymakamların terfi ve tayinler için araya aracı koymasının meslek etiğine ters düştüğünü vurguladı.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, vali yardımcısı ve kaymakam atamaları ile terfiler için hazırlıkların yapıldığı şu dönemde "torpil istemeyin" genelgesi yayımladı. Bakan, kendisine aracıların geldiğini belirterek, tayin ve terfiler konusunda başka kanalların meşgul edilmemesini istedi.

İçişleri Bakanı Aksu, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, son zamanlarda mesleki etik ve geleneklere uygun düşmeyen erken terfi arzuları ve mevzuatta öngörülen süreden önce tayin veya daha fazla kalma taleplerinin İçişleri Bakanlığının uygulamalarına ters düştüğünü belirtti.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yayımladığı genelgede, "Altıncı sınıf ilçe hizmetini yeni bitiren, dördüncü sınıf ilçe veya eşdeğer vali yardımcılığında henüz bir yıl çalışan bazı mülki idare amirlerinin kıdemi yetmediği halde üç veya daha yukarı sınıf ilçeler ile merkez teşkilatındaki daire başkanlığı ve daha üst görevleri talep etmesi yanında, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin ilçe kaymakamlığı veya vali yardımcılığında 5 yılı dolduran bazı mülki idare amirlerinin yine aynı il içinde başka bir ilçe kaymakamlığı veya vali yardımcılığına gitmek istemeleri ya da sürenin 1 yıl, 2 yıl daha uzatılması yönündeki talepleri örnek olarak gösterilebilir" dedi.

Tayin ve terfiler konusundaki taleplerin bizzat ya da çeşitli aracılar ile kendisine iletildiğinide kaydeden Bakan, "Son derece sınırlı da olsa, bazen bu talepleri ileten aracıların kimlikleri ve toplumsal konumları, mülki idare mesleğinin halkımız ve devletimiz nezdinde sahip olduğu statü ve ayrıcalığa ters düşmekte, hatta mülki idare amirliğinin seviyesi ile ilgili tartışmalara konu olmakta ve tüm mülki idare amirleri kamuoyunda hak etmedikleri değerlendirme ve ithamlara maruz kalmaktadır" diye ifadede bulundu.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, vali yardımcısı ve kaymakamların tayin ve terfiler ile ilgili işlemlerini Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmenliğindeki esaslara göre sürdürmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber