Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman yardımcılığı sınavında neler döndü?

Haber Giriş : 27 Aralık 2004 02:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yorum yazan: Ayşegül

Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman yardımcısı alımı için başvuruda bulunan çok yakın bir tanıdığım adına yazıyorum. (Bütün sürecin an yakın takipçisiyim).

İlanda alacağı personel sayısının beş katını sınava alacağını duyurmasına rağmen kurum 125 şehir plancısı yerine 135 adaya sınava girme hakkı tanımıştır. (Son kişilerin puanları eşit değil. Tüm listeler ve puan sıralamasını defalarca karşılaştırdım).

Sınava 87 puanla ilk 10 içinde girme hakkı kazanan arkadaşım, bugün açıklanan kazananlar listesinde yer almıyordu.

25 kişinin alınacağı kurumun sınavını ilk 10 içinde kazanan aday nasıl olurda mülakat sonucu alınamaz çok merak ediyorum.

Bu arada daha ilginç olan durum 25 kişi alınacak bölümden 43 kişinin alınması. Yani Bakanlık fikir değiştirmiş ve 25 şehir plancısı yerine 43 şehir plancısı almaya sözlüden sonra karar vermişti.

Oldukça büyük bir tesadüf olacak ki! Sınava katılma hakkı verilen fazladan son 10 kişinin içinde yaklaşık 4 kişi sonradan ilave edilen 18 kişi arasında kuruma yerleştiriliyor.

Bu durumda KPSS adı altında yapılan sınavların geçerliliği ve güvenilirliğine inancı kalanlar varmı dır merak ediyorum?

Bütün bunları yazarken hiçbir şeyin değişmeyeceğinden, yada ikna edici bir yanıt alamayacağımdan son derece eminim ama yinede bir açıklama gelir umarım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber