Maliye Bakanlığına Kimse Dur Diyemedi mi?

Tüm kamu kurumlarındaki memurların görevde yükselmesini düzenleyen yönetmelikte 28.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değişiklik yapılmıştır. Ama sadece Maliye Bakanlığı için farklı bir düzenlemeye gidilmiş ve görevde yükselme eğitimine alınacak adaylara sözlü sınav şartı getirilmiştir. Ayrıntılar için tıkayın.

Haber Giriş : 29 Aralık 2004 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yukarıda belirtmiş olduğumuz düzenlemeye ilişkin olarak 28.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ilgili madde şu şekildedir.

"Madde 7 -Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"Ek Madde 4 -
Bu Yönetmeliğin yayımından önce görevde yükselmeye ilişkin özel yönetmelikleri bulunan kurumlar, esas ve usullerini yönetmeliklerinde düzenlemeleri kaydıyla müdür yardımcısı ile bu düzey ve üstü görevler için yapılacak görevde yükselme eğitimine alacakları personeli müracaat sayısına bakılmaksızın yazılı ve sözlü olarak yapacakları ön eleme sınavına tabi tutarak belirleyebilirler."

Bu madde sadece Maliye Bakanlığını ilgilendirmektedir. Zira özel yönetmeliğinde hüküm bulunan tek kurum Maliye Bakanlığıdır.

Bu düzenleme ile Maliye Bakanlığındaki müdür yardımcısı ile bu düzey ve üstü görevler için yapılacak görevde yükselme eğitimine alınacaklara sözlü sınav şartı yapılmasına izin verilmiştir. Sözlü sınav izin veren veya göz yuman tüm ilgileri kınıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber