Memurlar, 2005 Yılında Fiş Toplasa mı Toplamasa mı?

Yıllardır bu ülkede fiş toplanır... Zaten fiş veya faturaların toplanmasında en önemli kesim ücretli olarak çalışan işçi ve memurlardır. Ancak, Maliye Bakanlığının yıllardır uyguladığı adaletsiz sisteme bu yıl bir yenisi daha eklenmiştir. Peki bürokratlar bu şekilde karar alırken hiç mi yapılan işin esnekliğini düşünmüyorlar? Maliye Bakanlığı bürokratlarına 'esneklik katsayısı'nın ne anlama geldiğini anlatacak değiliz... Ama büyük bir hata yapıldığını umarız birileri görüyordur...

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Vergi İadelerine İlişkin Soru Cevaplar' başlıklı dosya için tıklayın.

'Vergi İade Programı' için tıklayın.


Haberi yazan: Hanifi Burçoğlu

Yıllardır ücretli kesim özellikle de memurlar yıl boyunca fiş ve fatura toplar... Zira ortalama %10'a tekabül eden bir geri dönüşüm olabilmekteydi.

Ancak son düzenleme ile beraber bu oran %4-8 arasında olacaktır.

Şimdi artık burada düşünmek gerekmektedir.

- Yıl boyunca fiş ve fatura toplayacağız. Her şeyin KDV 'sini peşin ödeyeceğiz ama iş iade almaya gelinde bir sonraki yılın Şubat ayından başlamak üzere taksitle alacağız.

- Yaptığımız her alış verişin KDV'sini ödeyeceğiz ama iş iadeye gelince şu malı kabul ederim bu malı kabul etmem denilecek ve yapılan harcamaların bir kısmının iadesi alınmayacaktır.

- Tüm bunların yanında ortalama %18 KDV ödeyeceğiz ama iade %4-8 arasında kalacak.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz üç hususu düşününce memurlar hangi motivasyonla fiş ve fatura toplamaya devam edecektir?

Siz olsanız edermisiniz? Zaten bugüne değin de doğru dürüst toplanmıyor ve yıl sonunda her türlü risk alınarak fiş bulunmaya çalışılıyordu. Bu son uygulamadan sonra artık bu oran daha da yükselecektir.

Umarız Maliye Bakanlığı bürokratları yaptıkları işin esneklik katsayısını düşünmüşlerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber