KPSS'de, Devletin ciddiyetine gölge düşürüyorsunuz

Son bir kaç gündür servis edilen KPSS haberlerine bugün bir yenisi daha eklendi. Bakan Yazıcı, bu kez Star Gazetesine konuştu ve ?Sınavı bu sonbaharda yapmayı planlıyoruz. Aslında 2010'da yapılacak. Ama bazı bakanlıkların talepleri var. Yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var' dedi. 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren çok önemli bir sınav için, Devletin bir bakanın, ayrıntılı bir açıklama yapmak yerine gazetelere açıklama yapıyor olmasını Devletin ciddiyetine yakıştıramıyoruz.

2010'da yapılacak KPSS sınavı 1 yıl öne çekiliyor (Star)
4 bin kişilik KPSS alımı (Bugün)

Memurlar.net üyelerinin konya ilişkin forumdaki bilgi paylaşımları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Hayati Yazıcı,

Makamlarınızca son bir kaç gündür medyaya KPSS'ye ilişkin bilgi verilmektedir. Söz konusu bu bilgilerde, 2010 yılında yapılacak KPSS'nin 2009 yılı sonbaharına alınacağı belirtilmektedir.

22 Haziran 2009 tarihli haberimizde de belirttiğimiz üzere, ÖSS'den daha önemli bir sınav haline gelen KPSS için, yılın ortasında bu şekilde bir karar almanız doğru değildir. Planlaması yapılmamış, gerekçelendirilmemiş ve günü kurtarmaya yönelik bir işlem görümüzdedir. Devlet ciddiyetine zarar vermektedir.

1999 yılından bu yana düzenli bir şekilde 2 yılda bir yapılan genel KPSS sınavının, Haziran ayının ortasında, yılda bire dönüştürülmesi kararının hangi kriterlere göre alındığı; daha 2. bir KPSS tercih işlemi yapılamamışken, kurumların hangi kritere göre eleman bulamadığı konusunda kamuoyu ikna edilmelidir.

KPSS sınavı her yıl yapılabilir, bunda sorun yok. Ama bunun kararı 22 Haziran'da verilmemelidir.

Bir diğer husus da şudur: Bu derece önemli bir olayda siz hala sadece basına bir kaç satırlık demeç veriyorsunuz. Binlerce insan sizin açıklamanızdan sonra tedirginlik duymuştur. Şimdiden ne yapacağını bilememektedir.

- Kamuoyunu bilgilendirmek adına yapmış olduğunuz bilgilendirmeler yeterli değildir.

- memurlar.net olarak, yeni sınav için sunduğunuz gerekçelerin hiçbirinin uygun olmadığını düşünüyoruz.

- memurlar.net'te uyguladığımız anket sonuçları da, bir kaç satırlık basın demeçlerinin adayları ikna etmediğini göstermektedir. Gelen yorumlar sizi ve Devleti yıpratacak niteliktedir.

- Bir kaç kamu kurumunun, hangi gerekçelerden kaynaklandığı belli olmayan talepleri üzerine girişmiş olduğunuz bu uygulama konusunda dengeli davranmalı ve karşı taraf olan adayların görüşlerine de itibar etmelisiniz.

- Sizden beklenen, 22 Haziran 2009'da bir sınav yapılacağını deklare etmeniz değil, 2. bir KPSS tercih kılavuzu işlemlerini bir önce tamamlamanızdır.

- İşsizliğin gittikçe yaygılanştığı bu dönemde adayları gereksiz bir beklenti içine sokmaktasınız.

Özetle, yaptıklarınızla Devletin ciddiyetine zarar vermektesiniz. Umarız ne yaptığınızı biliyorsunuzdur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber