Alan değiştirmek isteyen öğretmenler için son gün

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 00:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alan Değiştirme işlemleri ile ilgili açıklamalar

1- Başvurular 2009 Yılı Öğretmenlerin Alan Değiştirme Kılavuzundaki Ek?1 takvime göre 17?25 Haziran 2009 tarihleri arasında alınacaktır.

2- 2009 yılı il içinde sıraya girmiş olanların il içi sıraları, alan değişikliği işlemi yapılması halinde, iptal edilecektir.

3- İller arası yer değiştirme suretiyle ataması yapılan öğretmenler alan değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

4- Hizmet puanı ve hizmet süresinin hesaplanmasında 31 Temmuz tarihi esas alınmaktadır.

5- Kendi kurumunu 1. sırada tercih edenlere öncelik verilecektir.

6- Alan Değişikliği işlemi sonucu görev yeri değiştirilen öğretmenler atandığı kurumda en az 1 yıl görev yapmak zorunda olduğundan bu süre içinde iç içinde yer değişikliği isteğinde bulunamayacaklardır.

7- Birinci Hizmet Bölgesindeki eğitim kurumlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, aynı ilin D ve E sınıfı İlçelerindeki eğitim kurumlarına alan değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. Zorunlu çalışma yükümlülüğü eş ve sağlık özrü nedeniyle ertelenenler ise aynı İlin D ve E sınıfı ilçeleri dışında kalan diğer ilçelerdeki eğitim kurumlarını da tercih edebileceklerdir.

8- Elektronik başvuru formunun çıktısı eğitim kurumu müdürlüğünce imzalanıp aynı zamanda elektronik ortamda da onaylanacaktır.

9- Öğretmenler il içinde en fazla 5 eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir.

10- Eğitim Kurumu yöneticileri kendi eğitim kurumu dışındaki tercihlerine atanmaları halinde yöneticilik görevi sona erecektir.

11- Alan değişikliği isteğinde bulunacakların İLSİS Özlük Modülündeki alan ve mezuniyet bilgileri ile Bakanlık tarafından düzenlenmiş en son atama kararnamesindeki alan ve mezuniyet bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Bir farklılık varsa belgeye dayalı olarak düzeltildikten sonra başvuru yapmaları gerekmektedir.

12- Bilgilerin kontrol edilmesi, onay süreci ve takibi konusunda okul müdürlükleri ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılması gereken iş ve işlemlerde gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

13- Elektronik ortamda başvuru yapan öğretmenlerin başvuru formu okul-ilçe tarafından onaylandıktan sonra kişinin mezuniyet belgesinin bir örneği ile en son Bakanlık kararname örneği ile birlikte gecikmeye meydan verilmeden Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber