KPSS ile kaç kişi alınacağını bilmeyen Bakan, sınavı öne çekebilir mi?

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı 21 Haziran 2009 tarihinde Bugün gazetesine konuşmuştu. Bakanın verdiği bilgilere göre önümüzdeki ay KPSS ile 4 bin kişi alınacaktı. Ancak Yeni Şafak gazetesinde bugün ilginç bir detay yer aldı. Gazeteye göre Temmuz ayı içinde 8 bin kişi alınacak. Şimdi sunu sormak gerekmektedir: Sorumlu olduğu bir işte dahi kaç kişi alınacağını bilmeyen bir bakan 2010 yılı sınavını 2009 yılına çekebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, 2010 yılında yapılacak genel KPSS'nin 2009 yılına çekileceği yönündeki açıklamalarıyla onbinlerce adayı tedirgin etmiş ve hala sütre gerisinde de durarak, kamuoyunu tatmin eden bir bilgilendirme yapmamıştır.

7 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ilk kez bu derece ciddiyetsiz ve kamuoyunu rahatsız eden bir bilgilendirme yöntemi kullanılmaktadır.

Diğer taraftan Sayın Bakan, kamuoyunu bu şekilde tedirgin etmişken gümrükle ilgili bir toplantı nedeniyle dün itibariyle yurt dışına gitmiş bulunmaktadır.

Bugün ise çok ilginç bir detay basına yansımıştır. Pazar günü Sayın bakanın 4 bin olarak verdiği KPSS kadrosu rakamının doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu olay, Sayın bakanın görev alanına giren konulara vakıf olmadığını göstermektedir.

Biz memurlar.net olarak, daha kaç kişi alınacağı bilgisine bile sahip olmayan bir Devlet Bakanının, anlamsız ve tatmin edici olmayan açıklamalarla 2010 sınavını 2009 yılına çekmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber