MEB'in sözleşmeli öğretmen almaması kimi mağdur edecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şansa Bak!

Ben Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda uyguladığı tutarsız,anlamsız ve pervasız Kurumlar Arası Nakil politikasının mağduruyum. Zar zor bitirdiğim Eğitim Fakültesi'nden sonra memurluğa başladım. Daha sonra öğretmenliğe asıl mesleğime geçmek istedim.Tabi birde öğrenci iken aynı zamanda memurluk yapan arkadaşlarımız var. Önümüze öyle kanunlar öyle prosedürler çıkardılar ki artık "İllallah" diyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı'na -her ne kadar onlar bizi duymasa da-her gün sesleniyorum.

Bakın diyorum. Ben Eğitim Fakültesi mezunuyum. Devlet memurluğunda eriyorum, çürüyorum. Ne olur beni öğretmenliğe alın diyorum. Kurumlarası Nakil kontenjanlarını kaldırın her kademediki Eğitim fakültesi mezunu öğretmenlik mesleğine geçsin,geçelim diyorum olmuyor.

Tamam madem her başvuranı almıyoruz diyorsunuz,bari kontenjanları adil dağıtın diyorum,olmuyor. Yok kurumlararası ilk atama,yok kurumlararası yeniden atama,yok öğretmenlikte geçen süre öncelikli,yok memur olduğunuz kurum muvafakat vermez vs...

Kurumlararası nakilden vazgeçtim,bari KPSS puanıyla atanalım. Hiç olmazsa una izin verin diyoruz. O da olmuyor. "Sen memursun yeniden KPSS ile atanamazsın" diyorlar. Bu konuda Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşü var, "memur KPSS puanıyla ilk atamaya başvurur,atanırsa çalıştığı kurumdan muvafakat istenmesi yoluyla ataması yapılabilir diyor" diyorum, inandıramıyorum.

Bari sözleşmeli öğretmenliğe başvurayım diyorum ...

Onca açılan davadan,yapılan hukuki mücadeleden sonra 2008 mayıstan itibaren Danıştay kararı ile bunun önünü açıyoruz, sözleşmeli de olsa öğretmenliğe atanırız diyoruz. Anlayacağınız "züğürt tesellisi" olacak bizimkisi. Oturup aylarca KPSS ye hazırlanıyoruz. Sözleşmeli de olsa öğretmenliğe başlayacağımız günün hayalini kuruyoruz.(Bu bölüm benim için geçerli değil,çünkü KPSS ye başvurmadım.Ama pek çok arkadaşım başvurdu ve harıl harıl ders çalıştı).

Ama maalesef bu hayali bile çok görüyorlar. Teselli olmamıza bile izin vermiyorlar. Sözleşmeli öğretmen almayacağız artık diyorlar. Buyur buradan yak!Ne demek şimdi bu?

Sadece sözleşmeli Öğretmenliğe başvurma hakkı olan binlerce devlet memuruna( biz kendimize memuröğretmen diyoruz) müstehak mı bu?

Yazık değil mi bir yıllık emeğe?

Sınava 2 gün kala böyle bir açıklama yapılır mı?

72 milyonluk Demokratik Sosyal ve Hukuk Devletine yakışıyor mu bu tutum?

Söyleyecek o kadar çok şeyim var ki, kelimeler kifayetsiz kalıyor. ?Ya Sabır? diyorum.

Sonra MEB'e ve MEB'i yönetenlere kızgınlığımı bir kenara bırakıyorum. Acaba bizde mi bir şanssızlık var diyorum. Telefonda 4 yıldır bu uğurda omuz omuza verdiğim Cengiz kardeşimle konuşuyorum. Cengiz imamlık yapıyor. Evli,dünyalar tatlısı bir kızı var.Yaşı gelmiş 30'a. 3 aydır nasıl bu sınava hazırlandığını iyi bilenlerdenim. Telefonda konuşurken sesi titriyor. ?Hacı sınava 2 gün kala yapılmaz bu? diyor. ?Bizdeki şansa bak? diyor.

Düğümlenip kaldık öylece ?

İbrahim Vezir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber